MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 10:25 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
weteran
Awatar użytkownika

dzisiaj mam pechowy dzien ..... przyslali mi jakies bzdury z wezwaniem do zaplaty zaleglego ubezpieczenia no to pojechalem wyjasnic.... tam sie okazalo ze mam nie podbita umowe sprzedazy... to pojechalem podbic ...przy okazji zworcilem uwage ze ciagle jeszcze jezdze na probnym dowodzie ktory stracil waznosc miesiac temu ........do tego okazalo sie ze mam juz niewazny przeglad miesiac .... na przegladzie wyszlo ze potrzebne sa jakies papiery na butle ktorych nie mam....a potem to juz tylko tyle ze nie moge odczytac nymeru z butli bo jakos dziwnie zanikl.....masakra auto idzie do garazu ja mam dosyc ....:(:(:( lancuszek szczescia ??? jeszcze mnie czeka powrot do domu ...moze paliwa mi zabraknie....dzisiaj mniej uz nic nie zdziwi....

ex 126 280se Kijek
ex 115 220d

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Mi wczoraj zabrali papier na Golfa, bo przegląd skończył się przedwczoraj.
Na przeglądzie diagnosta mnie wywalił na dzieńdobry za brak halogenu w zderzaku, na co ja, że rok temu na pierwszym krajowym też nie było i jakoś przeszedł, bo odłączyłem ten pozostały. Już chciałem wyjeżdżać, a koleś mi macha, że na hali był kontroler z UM i bardzo przeprasza, ale musiał tak mi powiedzieć. Wjechał na rolki, potrząsnął przednią osią i po 3 minutach wydrukował zaświadczenie. Już było za pięć osiemnasta. Nawet do kanału nie schodził. Morda mi się uśmiechnęła, bo oszczędziłem na czasie, ale jak se pomyślę, że jeden z najważniejszych systemów kontroli, od którego zależy życie & zdrowie jest dziurawy jak szwajcarski ser i w dodatku tak samo śmierdzi... O sprawdzaniu indeksu prędkości opony albo atestu na dorabiane dystanse, czy felgi z Tajwanu nie wspomnę...

Duplikaty paszportu butli (jeśli Bader posiał) dostałem od przedstawiciela producenta na Szczecin. Nie wiem jaki masz batyskaf, ale był to EPI-GAZ na 5-go Lipca 9 (m.in. LOVATO).

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

ja nie dostalem przegladu, bo nie dzialal mi reczny (ten nozny [oczko] ) :cry:

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Faktycznie jakiś pechowy/kijowy ten kijek [szalone]

"bułka tarta to nasz narodowy symbol bohaterski... to nasz wkład w światową kuchnię"

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

i nie wspomne ze jakis czas temu zniknam mi znaczek z maski.... ale teraz sobie stoi w garazu i pewnie juz tam troche postoi bo obrazilem sie na niego na jakis czas az mi sie nerwy uspokoja....... z butla juz wiem co mam robic ( musze spisac numer i podam kolesiowi z krematorium ---> hurtownia akcesorii gazowych-- i zalatwi mi paszport....bo orginalnego nie ma niestety .....ale i tak postoi bo nie mam recznego.... ,,pomocniczego,, i gdzies wcielo mi swiatelka wstecznego ....i az boje sie jechac po tym wszystkim do mechanika zeby mi klime nabil bo pewnie wyjdzie ze to jeden wielki szmelc ......mimo wszystko i tak mi sie nim fajnie ....jezdzilo....i moze juz niedlugo bedzie mial nowe serduszko angielskie ... mam nadzieje tylko patrzac na moje szczescie boje sie zeby nie krecil w droga strone hehehehe(po ANGIELSKU) moze znowu pojawi sie swiatelko w tunelu bo poki co mam auto do kapitalki ...taka juz chyba moja karma .... nic co by od poczatku chodzilo jak trzeba i wygladalo jak samochod a nie pomieszanie rudego z powyginanym + chmurki od zaprawek :D:D mam dzis zly dzien wybitnie......

A batyskaf mam STAKO 100l.

ex 126 280se Kijek
ex 115 220d

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00