MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pt sie 29, 2025 10:29 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

(me: how) pisze:
Ale chyba nie popuściłeś zarządcy drogi?

Na miejscu nie zauważyłem żeby coś z kołami było nie tak, felgi zagięte są od wewnętrznej strony, dopiero po wyjeżdzie za miasto przy większych prędkościach coś zaczęło telepać, no a jak dotarłem do wulkanizatora to już wszystko było jasne :cry:
A i nie miałem ze sobą aparatu co by zebrać materiał dowodowy :) ,wobec tak niesprzyjających okoliczności odpuściłem dochodzenie swoich praw. To co piszecie o zwierzętach leśnych to mnie normalnie zdziwiło, nie miałem pojęcia że w takich sytuacjach coś można rościć. Człowiek się uczy całe życie.

Pozdr.

Ex: W201 2.6E ASD, manual 87'
Ex: W123 240D 81' "PETROL 877"
Ex: Audi B4 2.3 Coupe
Ex: Lanos 1.6 SX
Ex: Fiesta MK2
Ex: PF 126p

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Też tak sobie pomyślałem o szczecinie w listewkach grilla dajmy na to takiego SLC [oczko].

Taaa, jak sobie przypomnę powrót z Pułtuska i te dziki na Berlin-Królewiec, to od razu mi adrenalina skacze :D Było blisko...

A mówili w telewizji, że jak pracy nie będzie w kraju, to do policji przyjmować będą wybranych, mądrych & przystojnych.

Aż dziw bierze, jeśli potrafią zrekonstruować przebieg drobnej stłuczki tylko po śladach hamowania i rozbitego szkła, a w lesie takie ślady to za mało.

Nie za mało śladów, tylko robić się nie chce. A poza tym wyobraź sobie takie postanowienie dowodowe:
"Czy zabezpieczony z uszkodzonego pojazdu materiał biologiczny pochodził od przedstawiciela dziko żyjącego gatunku rodziny świniowatych (Sus scrofa - dzika)?" Toż to wstyd :D

"bułka tarta to nasz narodowy symbol bohaterski... to nasz wkład w światową kuchnię"

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

ad sebian
jesli chodzi o wypadki z udzialem zwierzyny dzikiej, musze cie rozczarowac
czy ja dobijesz, czy nie LP nie zaplaca ci ani zlotowki, z tej prostej przyczyny ze zywa zwierzyna dzika jest wlasnoscia skarbu panstwa. poza tym jesli mialbys juz dochodzic odszkodowania to raczej od dzierzawcy obwodu (tzn wlasciwego kola lowieckigo). zreszta dzierzawca tez za przeproszeniem sie wypnie(patrz wczesniej)
sa jedynie dwa przyp kiedy mozesz liczyc na jakas kase:
1. w danym czasie bylo prowadzone polowanie zbiorowe, w wyniku ktorego sploszone zwierze wpadlo ci pod samochod - buli dzierzawca obwodu
2. na danej drodze byly czeste wypadki z udzialem zwierzyny dzikiej a zarzadca drogi nie ustawil znakow - buli wlasciciel drogi.

ps zwierzyna dzika ktora padla w wyniku kolizji drogowej w mysl ustawy MUSI zostac zutylizowana w odpow zakladzie. przywlaszzcenie takiej zwierz jest traktowane jako klusownictwo.
tyle przepisy. a zycie ... uwazam ze jesli nie jest zbyt pokiereszowane to najlepsza utylizacja odbywa sie w zoladku ;)

ps1. widzialem wyp. kiedy pod 124 wpakowal sie dzik-wycinek taki ok 80-90kg. zahaczyl go lekko lewa str, w leb. w 124 blotnik, reflekt, atrapa, wzm czolowe, maska, zderzak, dzik po 20 m padl, poszkod nie dostal ani zlotowki

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

http://www.lowiecki.pl/forum/read.php?f=15&i=18942&t=18907

tu jest dosyc ciekawa dyskusja na w/w temat
pozdr

nysa 522

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

W zeszłym tygodniu pod Szczecinem Citroen w dzika i z dzikiem na czołówkę z innym osobowym. Dzik sprasowany na kotlet, tylko ryj i szable było poznać. Citroen w ogniu od komory. Przeszło do tyłu. Butla LPG w powietrze. 4 osoby ranne, dwóch braci z przodu Cytryny usmażonych na amen. [szalone] To tyle w temacie dziczyzny i LPG z mojego regionu. Dla Faktów, ze Szczecina: Wiktor Bater, TVN.

Tytuł:
nowy

Myślę, że warto by było żebyś zajrzał tutaj Naprawa felg, alufelg. Naprawda miła i fachowa pomoc. No i co najważniejsze chyba dosyć niskie ceny renowacji felg. Jeżeli chcesz naprawić felgi tanio to zajrzyj tam.

www.wulkanizacja24.pl

Czasem, w nasze ręce trafiają stare zardzewiałe felgi, wydające się być złomem, z którego nie da sie nic zrobić. Gdy mamy felgi zabytkowe jedynym wyjściem wydaje się być Renowacja felg, alufelg. Zapraszamy !

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

No to juz nie wiem nic jak z ta zwierzyna?! :-?

'02 Seat Ibiza 1.9SDI 6k2 - ex
'94 MB W124 E300DT- ex
W poszukiwaniu swojej gwiazdy!

Tytuł:
Klubowicz

Numer GG: 267496
E300TD pisze:
No to juz nie wiem nic jak z ta zwierzyna?! :-?

Jak polować, to tylko z aparatem i na piechotę [zlosnik]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

a co do dziury i zarządcy drogi ...

żona jak wjechala w dziure i nie miała czasu to też wróciłą do domu ... następnego dnia znalazłem dziure gdzie urwałą łącznik stabilizatora, wezwałem policję i od razu zadzwonilem zeby przyjechali zarządcy drogi spisać protokół (mają dyzury 24h).

Także nic straconego, jedz w miejsce zdarzenia, jeśli dziura jeszcze jest, to po prostu dzwoń ...

PS. Nawet jak dziury już nie ma, to oni sa w stanie sprawdzić kiedy była naprawiana. Zgłąszasz ze dnia 3 dni temu jechales tędy wpadles w dziury jadąz z predkoscia okolo 50km/h (sprawdz znaki), a uszkodzenia zidentyfikowales dopiero dzis u wulkanizatora. To nie jest tak ze pare dni pozniej mozesz sie w d*pe pocałowac .. nie musisz tego rodzaju szkody zgłaszac natychmiast, aczkolwiek swiadkowie jadący feralnego dnia z tobą i wciaż istniejąca dziura (w celach pomierzenia głębokości itd) są pomocne ...

Ne odpuszczaj .. dopoki ubezpieczenie drogi będzie tańsze od załatania w niej dziur, lub np. zalania pęknięć przed zimą, bedziemy jezdzic dziurawymi drogami ... OD NAS ZALEZY JAKIMI DROGAMI CHCEMY JEŹDZIĆ

W107 560sl
W108 280se 3.5 Rote Sau

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Butla LPG w powietrze.

wow, a to nie zbyt czesto widywany obrazek...

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00