MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 12:07 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 102 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 57 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

no to zmienia postac rzeczy! 15 tys za to auto to przesada ale 4,5 tys to juz jest inna sprawa...

Ludziom brak kultury zupełnie,wczoraj jak wychodziłem z knajpy ktos mi nadepnął na rekę!!!

Tytuł:
wiarus senior

Numer GG: 12453483
I wszystko w temacie!!! [zlosnik] [zlosnik] [zlosnik]
Szanowny Panie AMG ,aleśmy długo czekali na Twoją odpowiedż [oczko]

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

AMG pisze:
Dziwi mnie tylko jedno to chyba jest jednka druga seria a nie pierwsza a rok od pierwszej ale tu ja wywołam Mitu do odpowiedzi [zlosnik] [oczko]

Jestem [zlosnikok] .
Pasy nowszego typu, wiec moze byc 1975. Adas pamietaj, ze zmiany nie nastepowaly na raz tylko stopniowo. Na zdjeciach niewiele widac, ale jak ktos zyczy to w wolnej chwili podjade i obejrze auto dokladnie.

Merc W107 pisze:
matrix pisze:
Zauważyłem że ta 116 ma tak zachodzącą do góry tapicerke z drzwi ( mam nadzieje że wiecie o co mi chodzi), a mam prospekt 116 i w nim tapicerka przednich drzwi jest na całej długości równo z szybą. Nie wiem tylko który rok tego prospektu. Mógłby mi ktoś z forumowiczów wyjaśnić tą zagwosktę ??
Pozdrawiam

O ile się nie mylę to tapicerka z twojego modelu była do połowy 75 a ta ze zdjęć powyżej odpołowy 1975r

Tak masz racje byla zmiana.

Po zdjeciach to wydaje mi sie, ze to nie jest 116 z komisu na Raclawickiej. Tamto to byl kibel w ktorym nawet nie mozna bylo zerkanc na motor, bo linka byla tak zerwana, ze nie bylo za co chwycic. Do tego przelamane fotele i wylazace na wierzch przewody centralnego i gorszy lakier od tego na zdjeciach. Tamten byl za 15 500 [hehe2] .

Waciak pisze:
O ile pamiętam 116 020.....

116 020 to poczatek VIN-u 280 S.

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

dziś wysłałem szpiega co by auto oblukał- jeśli chodzi o blache to Waciak był bardzo delikatny, czy to jednak możliwe że to tamtem trupek za 15 tyś? to jest kolor jakiś taki ciemny fiolet w 2 odcieniach [zlosnikz] mój szpieg niejest specem od merców ale mówił że felgi sprejem pomalowane- trzeba brać na to poprawke ale niedużą , podłoga polepiona jakimś byle czymś blacha prawie cała do roboty . elektryczna antena była ale sie zmyła jest dziura ......... ja odpuszczam :cry: tu trzeba kogoś co ma 2*tyle kasy . te zdjęcia to wykonał niezły fotograf [usmiech]

Miałem k...tyle aut co niektórzy w podpisie, na drugie popularność, na trzecie szacunek - teraz mam rower

Tytuł:
wiarus senior

Numer GG: 12453483
A co ty byś chciał za 4500 pln????Maybacha? :roll:
Wiadomo że trzeba z 10 000 pln włożyć, no ale jak ktoś chce mieć fajny zabytek to trzeba bulić [szalone]
Gorszą blacharkę robiłem i nie płakałem.
Pozdro [oczko]

P.S. też go odpuściłem bo chyba kroji się mały Waciak i będzie potrzebna kasa :lol: :lol: :lol:

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Waciak pisze:
A co ty byś chciał za 4500 pln????Maybacha? :roll:
Wiadomo że trzeba z 10 000 pln włożyć, no ale jak ktoś chce mieć fajny zabytek to trzeba bulić [szalone]
Gorszą blacharkę robiłem i nie płakałem.
Pozdro [oczko]

P.S. też go odpuściłem bo chyba kroji się mały Waciak i będzie potrzebna kasa :lol: :lol: :lol:

No nie do końca, jutro jadę oglądać W116 280 SE, stan ogólny dobry z minusem, wnętrze bardzo zadbane, blacharka powiedzmy z rok do dwóch lat do remontu przetrwa bez problemów większych, trzeba tylko sprawdzić silnik.

Fakty są takie, autem jeździ dziadek lat okolo 75, Mercedesa ma od około 20 lat, trzymany w garażu niewielki przebieg. Zapraszałem go juz rok temu na zlot, ale powiedział ze za daleko, podjechałem teraz żeby powiedzieć mu co się kroi, patrzę a tu Pontiac z 2000 roku przed domem a on go pucuje, na pytanie czy chce sprzedać Swoją 116, mówi, że w sumie to sam nie wie bo mu żal, ale jak to ja bym chciał a widzi że nic złego się jej nie stanie to może sprzedać. Pyta się mnie co robię, więc mówię, żem student [zlosnik] [oczko] to on na to, a 2800 to byś na nią wyskrobał i doprowadził do odpowiedniego stanu później :o

Tak więc podjadę sprawdzić silnik i w ciągu tygodnia do dwóch zacznie się moja przygoda z poprawnie politycznym modeleem [zlosnik]

Jutro zapodam zdjęcia [zlosnik]

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

:o Zszokowales mnie to opowiescia! Uwielbiam takie historie :P ! Jednak cena "troche" smieszna :roll: . Napisz co i jak i koniecznie wrzuc zdjecia! Opisz troche dokladniej to auto i jego historie. Powodzenia.

P.S. Rozumiem, ze ow Dziadek jest drugim wlascielem tego auta (?).

Gratuluje nosa [brawo] [zlosnikok] .

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Maybacha sie nie spodziewałem ale patrząc na te zdjęcia liczyłem na więcej :roll: sami przyznacie że na zdjęciach 1 klasa

Miałem k...tyle aut co niektórzy w podpisie, na drugie popularność, na trzecie szacunek - teraz mam rower

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

magia zdejc-nie wiem czemu ale na zdjeciach ,a juz szczegolnie cyfrowych ,auta wychodza o 200% a czasem wiecej lepiej niz w zeczywistosci.....

MB 308 automatic

Ludziom brak kultury zupełnie,wczoraj jak wychodziłem z knajpy ktos mi nadepnął na rekę!!!

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Mitu pisze:
:o Zszokowales mnie to opowiescia! Uwielbiam takie historie :P ! Jednak cena "troche" smieszna :roll: . Napisz co i jak i koniecznie wrzuc zdjecia! Opisz troche dokladniej to auto i jego historie. Powodzenia.

P.S. Rozumiem, ze ow Dziadek jest drugim wlascielem tego auta (?).

Gratuluje nosa [brawo] [zlosnikok] .

Cena nawet nie "troche" a bardzo śmieszna, dlatego powiedziałem dziadkowi, że na pewno sie pojawie. Za 2800 to nawet nie ma co wybrzydzać, tym bardziej, że stan jest naprawdę dobry na pierwszy rzut oka.

Jestem ustawiony na 12, także obejrzę dokładniej blacharkę, jeżeli nie będzie jakichś poważnych rzeczy, to jutro podjadę na pomiary silnika [zlosnik]

Zdjęcia dziś porobię, także jutro jak będę w robocie to zapodam na serwer [zlosnik]

Ja też uwielbiam takie hisotrie , szczególnie jak mają happy end :D

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Cholera jasna poświęciłem się i podjechałem do rodziców pokazać.

A więc byłem, widziałem dokładnie przedstawiam pania MB W116:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Bardzo miły Pan, właściciel auta, po lewej stronie [zlosnik]

Obrazek

Obrazek

I ostatni rzut okiem zza płotu

Obrazek

Czy mógłby mi ktoś rozszyfrować kody z tabliczek [zlosnik]

Obrazek

Obrazek

Historia jest taka. Miły Pan uwieczniony na dwóch zdjęciach, jeździł Nią przez 25 lat. Jest drugim właścicielem, ma nawet Niemieckie papiery zakupu. Na zdjęciach pokazane są najgorsze rzeczy jakie udało mi się na razie wychwycić. Samochód stoi od 4 miesięcy, od czasu do czasu palony. Stoi bo Pan kupił sobie taki oto ładny wózek :

Obrazek

We wtorek jadę zobaczyć co z silnikiem i podwoziem się dzieje, jeżeli będzie dobrze, to do końca tygodnia miła pani W116 zmieni właściciela. [zlosnik]

Ostatnio zmieniony pn cze 27, 2005 11:15 am przez WeebShut, łącznie zmieniany 2 razy.

Tytuł:
swój chłop

Numer GG: 1202652
Prezentuje sie bardzo okazale jak reszta jest tak dobra to tylko pogratulowac znalezionego egzemplarza ja bym sie nie zastanawial tylko bral zeby sie szanowny starszy pan nie rozmyslil

609886857

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

shampoo pisze:
Prezentuje sie bardzo okazale jak reszta jest tak dobra to tylko pogratulowac znalezionego egzemplarza ja bym sie nie zastanawial tylko bral zeby sie szanowny starszy pan nie rozmyslil

Jak reszta będzie w takim stanie to do piątku stoi u mnie [zlosnik]

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

Opcje:

514 - Becker radio Europa
531 - automatic antenna (from 01.01.1963)
580 - Behr air conditioner (from 01.04.1970 up to 31.10.1982)
590 - heat-insulating glass, all-around, heated rear window pane (laminated glass), Germany
420 - automatic transmission, floor shift (from 01.01.1963)
466 - central locking system (from 01.04.1970 up to 31.10.1993)
811 - loudspeaker, sound package in the rear (from 01.05.1963 up to 30.04.1983)

Lakier:
050 - weiss

Tytuł:
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Numer GG: 85536
Pierwszy raz widze W116 z takim samym wnetrzem jak moja czyli brązowym - unikat :)

Brać nie zastanawiać sie :)

Pozdrawiam

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 102 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 57 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00