MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest czw wrz 11, 2025 2:54 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

"Mercedes z Japonii" - tak zaczynały się testy tej Hondy w niemieckiej prasie. (ADAC Motorwelt i AutoBild- to jednak co innego niż siostrzany AutoŚwiat). To naprawdę jeden z nielicznych przypadków, kiedy kupujesz używane auto, wiedząc, że jest ogromna szansa, że nie grozi ci jakiś techniczny zonk, a auto zbiera tak dobre opinie.

Ale zaraz ożenicie Idzika z drugą beczką :lol:. Człowiek też musi trochę odpocząć od 20-letniego auta....

Tytuł:
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

(me: how) pisze:
Ale zaraz ożenicie Idzika z drugą beczką :lol:. Człowiek też musi trochę odpocząć od 20-letniego auta....

25 letniego [zlosnik] [cool] A tak szczerze mówiąc to wcale bym się nie obraził jakbym dorzucił sobie druga beczkę w coupe... Ale do jazd na codzień po prostu już mi mojej beczki szkoda, a co dopiero CE... [zlosnik] [oczko]

Oj chyba jestem coraz bliżej decyzji... Już raz sie do Accorda przymierzałem, ale teraz coś jakby konkretniejszy obraz na horyzoncie się rysuje...

"Chcę umrzeć spokojnie, we śnie - tak jak mój znajomy, a nie wrzeszcząc z
przerażenia - tak jak jego pasażerowie."

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Idzik a jaki rocznik chcesz kupic i ile taki japoniec kosztuje?????? bo kompletnie nie mam pojecia ile takie cos moze kosztowac......Duzo tansze od niemca?

Ludziom brak kultury zupełnie,wczoraj jak wychodziłem z knajpy ktos mi nadepnął na rekę!!!

Tytuł:
swój chłop

A ja własnie niezgodzę się że każda honda jest bez duszy, fakt może i dużo tam plastiku ale n.p te modele które mieliśmy naprawdę coś w sobie miały a były to honda crx ed9 90r 136ps, a pózniej civic vti 93r 160ps 7,2s do 100km/h. Tak jak mówię może i plastiku tam było full ale dżwiek vteca przy 8,5 tyś obrotów jest naprawdę powalający (prawie tak dobry jak bulgot v8 m117) Pamiętam zresztą nasz pojedynek na trasie z w 126 które nie miało z tyłu znaczka z oznaczeniem silnika tylko czystą klapę i to że kolega (którego notabene póżniej poznałem) kierowca tamtego w126 na nasze zapytanie kiedy spotkaliśmy się na końcu na światłach jaki ma motor odpowiada 300 D. Fakt potraktował nas jak typowych kierowców plastika ale pamiętał to 2 lata póżniej i fajnie się to wspominało także nie przekreślałbym tak od razu hondy oczywiście birąc pod uwagę tylko niektóre np prelude crx czy civic ale tylko do 95roku. Zresztą zrobić silnik który z pojemności 1.6 wyciąga 160 ps już w 1990 roku to było coś.

C126 E56

Tytuł:
swój chłop

to może i ja sie wypowiem może przy okazji kogoś zdrażnie

moja mama jest wlascielką mazdy i powiem tak czy to mazda czy toyota czy mitshubishi czy honda wszystko mozna wrzucić do jednego wora tak podobne konstrukcyjnie i wogule

jeździ się, jak to japońcem miękko szybko zrywnie bez luksusu zarazem prymitywnie tapicera środek jeden wielki prymityw

slychac napęd zawieche i wiele innych szczegółów denerwujących podczas jazdy następna sprawa mercedesem zrobisz 1000 km i tego nie odczujesz a taką mazdą zrobisz trase 50 km i jestes poprostu zmęczony

dwa ten [mod="Idzik"] pie...y[/mod] zapach tych plastików w tych japońcach jest nie do wyplenienia nawet po 10 latach uzytkowania

teraz moja opinia od serca szczera wzioł bym tego acorda ale tylko za DARMO zeby go sprzedać i zakupić 10 letnią E klase

Tytuł:
swój chłop

Akurat w niektórych e classe (podkreślam w niektórych) jest podobnie a może i bardziej plastikowo niż w niejednym accordzie. (kwestia wypasu :lol: )

C126 E56

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Mercedes4ever, nie wiem skąd u Ciebie taka niechęć i pogarda do japońskiej motoryzacji. Takie ślepe przekonania typu: japońskie-be, niemieckie-cacy nie mają żadnego racjonalnego uzasadnienia. Ja też w przyszłości chcę nabyć jakiegoś klasyka, ale na pewno będzie stał w garażu obok plastika do jazdy na codzień, którym nie będzie mi szkoda wyjechać w złą pogodę, lub na wakacje w góry z rodziną. Miałem okazję ostatnio jeżdzić nowiutkim Golfem V i uwierz mi, że jakość materiałów mnie też nie zachwyciła, chociaż to niemieckie auto. Honda Accord to bardzo dobry samochód, Idzik bierz a nie pożałujesz [zlosnikok]

Tytuł:
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Beczko Maniak pisze:

teraz moja opinia od serca szczera wzioł bym tego acorda ale tylko za DARMO zeby go sprzedać i zakupić 10 letnią E klase

A ja własnie chce kupić coś nowszego, a nie auto, które lada moment bedzie nastoletnie nawet jeżeli to MB (w sumie zastanawiałem się nad W124, ale za fajne piniądze są starsze egzemplarze, a za nowsze to już krzyczą tyle co za tą Hondę, a jest ona o połowę młodsza

Tytuł:
swój chłop

kolego e klase nie musi zaraz chodzić o okulara buhahahahaha

w tym przypadku mialem na mysli 124 np :) i co teraz powiesz?? tesz kupa plastiku? porownaj sobie taką zasraną honde z takim wypasionym E 124 300 TD np z tych samych roczników i komu łyso??:)

2.w201 200d 1988 nowy nabytek :)

Tytuł:
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Beczko Maniak pisze:
kolego e klase nie musi zaraz chodzić o okulara buhahahahaha

w tym przypadku mialem na mysli 124 np :) i co teraz powiesz?? tesz kupa plastiku? porownaj sobie taką zasraną honde z takim wypasionym E 124 300 TD np z tych samych roczników i komu łyso??:)

Tak, ale nie mam możliwości porównania W124 z tą Hondą z tego samego rocznika, bo w 1999 roku były już okulary, a plastiku tam sporo...

PS. Przyhamuj trochę z tonem i stylem swoich wypowiedzi...

Tytuł:
swój chłop

Do mnie to chłopczyku piszesz.... :o

C126 E56

Tytuł:
swój chłop

Oczywiście miałem na myśli beczko maniaka [zlosnik]

C126 E56

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

ja tam nie przepadam za japonczykami bo mi stylistycznie sie nie podobaja-poza tym- czy to VW czy MB,Bmw,audi,czy nawet głupi Opel -jest jakas linia stylistyczna.Bmw ma swoja atrape -merc tez ma swoja atrape,swiatła -wnetrze tez ma jaks kontynuacje stylistyczna itp itd to samo w grupie VW czy Oplu.Natomiat kazdy japonczyk jest inny-nowy model inne wszystko -zero poprzednika.I te wnetrza jak sprzed 15 lat....Po prostu za niemickimi autami do mnie przemawia stylistyka wykonanie i dostepnosc czesci...Poza tym nie wiem czemu Idzik sie broni przed np Okularem z 95 r z silnikiem 300D.Jak sie kupi z DE nie bitego i z jakims realnym przebiegiem to ma on trwałosc 124 -zawieszenie jest podobne i cały zespoł napedowy z 124.....No i wyglada nawet ok-jak dla mnie...ja bym wolał niemiecka sprawdzona technike w dieslu niz benzynke ......Ale to moje zdanie-z jakponskich aut to mi sie podoba Troche Lexus i poprzednie modele Primery-ta obecna to ochyda na MAXA-jakie brzydkie to szok!

MB 308 automatic

Ludziom brak kultury zupełnie,wczoraj jak wychodziłem z knajpy ktos mi nadepnął na rekę!!!

Tytuł:
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Bo takie W210 wyjdzie mi cenowo jednak więcej niż wspominana Honda, a do tego średnio mi on podchodzi... Na starsze i nowsze MB, które mi sie cholernie podobają przyjdzie jeszcze czas [oczko]

Tytuł:
swój chłop

art tak do ciebie chłopcze!!

Mercedes 4 rever
i tu masz w 100 % racje pierwsze 210 były bardzo konstrukcyjnie podobne do 124 i gama silnikowa tez zerznięta od wczesniejszych modeli!

nie wiem jak sie mają te przejsciówki 210 bo 211 to juz chyba calkiem inna konstrukcja :-)

aha IDZIK kupujac nawet takiego plastika jak 210 zawsze czuć wokół niego respekt a taka HONDA na trasie czy w miescie czy przed domem mieszana jest z błotem mało kto obraca sie za takim autem nie mówiąc juz o spadku cen po takich 3 latkach uzytkowania oddasz go za darmo buhahahahah

2.w201 200d 1988 nowy nabytek :)

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00