TrickyKid pisze:
Byłem, zrobiłem prawie 900 zdjęć, wróciłem, odespałem, i właśnie wstałem
A czym byles? Z reszta to niewazne, wazne jest to ze mozna bylo sie spotkac! O ile miales czas

.
TrickyKid pisze:
Fajne W124.036 brały udział w wyścigu. tyle, że oczywiście udowodniły swoim właścicielom, że Mercedes do takich zadań się nie nadaje... Czasy wykręcane przez MB były takie, że byle Civic, a nawet odciążona Skoda 105L mogą 500E wciągnąć nosem na 1/4 mili...
Tak, tylko szkopul w tym, ze te wszystkie pojazdy, ktore wymieniasz sa calkowicie przebudowane, a 500 E biorace udzial w takich imprezach sa czesto czysto-fabryczne. Z tego co czytalem o 500 E to rewelacyjnie sie prowadzi i jest naprawde udane. Natomiast poprzerabiane wehikuly biorace udzial w takich imprezach nadaja sie najczesciej tylko do jazdy na wprost
![[hehe]](./images/smilies/hehe.gif)
. M. in. dlatego takie imprezy troche mnie smiesza, ale kazdy lubi co innego. Poza tym w skore dostaja duzo szybsze i bardziej sprotowe auta od W 124, bo np. Porsche czy sportowe BMW. 500 E ma wprawdzie 320 km i 480 Nm, ale w przeliczeniu na jego mase to nie jest zadna rewelacja z perspektywy tuningu. 6,1 do "setki" to wcale nie jest osiag powalajacy na kolana na takich zawodach. Z reszta tam sie licza ulamki sekund.
TrickyKid pisze:
ET kolejnych W124 to było :
15.158
14.627
14.242
13.989
Sasiedzi podobne czasy wyciagali ze Scirocco 1.8

...
P.S. To wyscigi, ktore wymagaja najmniej umiejetnosci od kierowcy

.