Simper pisze:
witam
mam pytanko bo zalozylem ostatnio zimowe oponki dla mojej mercedes zyby jej nozki nie przemarzly...

)) no tylko nie chcialem w zimie jezdzic na alumach (bo szkoda), także dokupilem komplet (coprawda uzywanych) felg... kupowalem to pierwszy raz takze za bardzo nie wiedzialem jak
(...)
ale tra... no i tak okazuje sie ze to sa chyba jednak felgi do w124 no i w kocu gosc wymysla ze z tylu to wina srob bedzie i wklada mi inne i kola kreca sie normalnie z tym ze wyglada to jakby tylni os byla o 10 cm krotsza z kazdej strony albo jakbym wyklepal nadkola od wewnatrz:(((
podsumowujac: kupilem felgi po 40 zeta od sztuki za wywazenie zalozenie i 8 srob zaplacilem 65 zetek gumy na szczescie juz mialem ... i teraz mam z tylu smieszne wklesle zimowe kola a z przodu alumy na letnich ... czyja to wina ??? goscia ktory sprzedawal i laikowi w tej dziedzinie sprzedal zle
Jak juz pewnie wiesz, masz felgi od w124. Z przodu zawadzaja drazki kierownicze (bo jest inny ofsset felgi) i nie pojedziesz. Tenze ofsset jest tez odpowiedzialny za tyl Twojego MB (te wpadniete kola
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
[hehe]).
Co do srub: do alu sa dluzsze i dlatego z tylu nie pasuja (za gleboko wchodza). Tak na przyszlosc: zapewne masz zapasowe kolo na stalowej feldze.. jesli tak, to miej zawsze pod reka krotkie sruby, jakbys musial go uzyc
Teraz co do samych felg: musisz szukac od w126, byc moze tez od w201 beda pasowac. Ofsset felg dla w123: bodajze ET-31, albo ET-37.
http://www.mb.org.pl/