krzstian pisze:
...i tym samym dokonywać wyboru zakładania psów lub nie na własną odpowiedzialność bo ile kosztuje nas podatników sprawdzanie ważnych przeglądów zapiętych pasów ubezpieczeń tego co kto ma w baku itd...
No niestety kolego - żyjesz w społeczeństwie i musisz się poddawać jego regułom. Ja na ten przykład nie życzę sobie, żeby za twoją nierozwagę, samowolę i niedostosowanie społeczne, czyli w tym przypadku niezapinanie pasów, płacono z MOICH pieniędzy, które w pocie czoła zarabiam, czyli z mojej składki zdrowotnej, czy jakiej tam, z której będziesz korzystał gdy coś sobie zrobisz jadąc samochodem. Jak wiesz leczenie szpitalne jest bardzo drogie i niestety w takich przypadkach pieniążki na to idą także z czyichś składek, tak samo z moich podatków płacone są szkody jakie wyrządzisz na drodze, np. uszkodzisz znaki drogowe, czy balustrady na autostradzie, a jadąc podczas wypadku na OO okradasz także mnie. bo te koło jest nakręcane przez kolejne durne nakazy tj obowiązkowa składka zdrowotna zamiast dobrowolnego ubezpieczania się

chodzi mi tu o domniemanie niewinności a raczej uczciwości obywatela jeżeli chcę jeżdzić bez pasów i nie krzywdze nikogo to tak robie natomiast jeżeli kogoś przy ty skrzywdzę to ta osoba może bez problemu dochodzić swoich praw w sądzie - proste o ile ma się jasne prawo i brak monopolu na usługi prawnicze !
Ja jestem za tym żeby wysłać wszystkich zwolenników takich przymusów do przedszkola i tam zamiast państwa będzie opiekunka która będzie wam mówiła co jest dobra a co złe i wydawała wasze ciężko zarobione piniądze wtedy nie będziecie naruszać swobód innych a przy tym będziecie mogli być traktowani dalej jak dzieci
Tak więc nawet nie myśląc o innych czynisz im szkodę!
Pamiętaj o tym