Witam, polecicie jakiś warsztat, który roztoczy otwór centrujący w feldze, tak żeby można było założyć pierścień centrujący?
Zapytają niektórzy po co? Bo nadal walczę z wibrowaniem kierownicy i całej budy przy pewnym zakresie prędkości. Na zestawie letnim jest to tak mało wyczuwalne, że pomijam że występuje.
Są to napewno pieprzone koła, bo elementy wymieniłem w zasadzie wszystkie, łącznie z mostem,półosiami, poduszkami pod motorem, skrzynią itd. Nie będę pisał co jeszcze wymieniłem, bo zabrakłoby strony

. W zasadzie przedni i tylny zawias jest nowy, łącznie z przednim i tylnym wózkiem. (Nie wspomnę, że chyba części przekroczyły wartość samochodu).
Myślę, że wina, leży właśnie w braku osiowania między piastą a kolłem. Dalej rozwijając moją genialną myśl techniczną, zauważyłem że nawet siła dokręcenia śrub ma wpływ na intęsywność telepania budy. Jak dokręcę koła lekko i dokręcam śruby stopniowo i naprzemiennie (nie kolejno sąsiadujące ze sobą), to efekt telepania jest mniejszy. Jak dopierdzielę śruby to telepie autem jak pralką przy wirowaniu..
Dobra dalej nie będę nudził, to jak z tym warsztatem? Pomożecie? Wrocław i okolice?