Witam! Pewnie wielu mnie zruga za to co robię ( i słusznie) ale przemawia we mnie trochę desperacji-założę nowy temat zamiast pisać w starym. Otóż problem taki jak w temacie.A dokładniej mówiąc jest tak: ( błąd nr dwa-kopiuję swoją wypowiedź) Znalazłem ten przekaźnik i okazało się,że spalony był w nim bezpiecznik (10A).Wymieniłem go na nowy ,ale jedyny efekt był taki ,że po przekręceniu kluczyka trójkąt tylko raz mignie ( a powinien świecić) i żadna inna kontrolka sie nie zapala (ani abs ani asd) .Próbowałem wyciągnąć ten przekaźnik ale ani drgnął i bałem się coś uszkodzić.Spróbuje wyciągnąć akumulator to może będę miał więcej miejsca.Kurcze może trzeba gdzie indziej szukać przyczyny braku ABS,ASD,tempomatu. Ze wstydem muszę przyznać ,że te systemu nie działają od momentu zakupu auta ( będzie 4 lata) ale jakoś zawsze albo odwlekałem ,albo było coś ważniejszego do zrobienia przy samochodzie.Niestety w mojej mieścinie nie ma nikogo kto mógłby mi chociaż pomóc zdiagnozować przyczynę.Zostaje mi Wrocław ale gdzie nie dzwonie to terminy są odległe ,albo mi ciężko się dopasować ( mówię tu raczej o większych firmach,bo jakiś magików to raczej nie mam mi kto polecić).No nic na razie będę coś próbował sam pogrzebać i będę się posiłkował informacjami z i internetu ,a może i ktoś z Was coś mi podpowie.Kiedyś był taki temat na tym forum ale nie mogę go znaleźć . Znalazłem ten przekaźnik i okazało się,że spalony był w nim bezpiecznik (10A).Wymieniłem go na nowy ,ale jedyny efekt był taki ,że po przekręceniu kluczyka trójkąt tylko raz mignie ( a powinien świecić) i żadna inna kontrolka sie nie zapala (ani abs ani asd) .Próbowałem wyciągnąć ten przekaźnik ale ani drgnął i bałem się coś uszkodzić.Spróbuje wyciągnąć akumulator to może będę miał więcej miejsca.Kurcze może trzeba gdzie indziej szukać przyczyny braku ABS,ASD,tempomatu. Ze wstydem muszę przyznać ,że te systemu nie działają od momentu zakupu auta ( będzie 4 lata) ale jakoś zawsze albo odwlekałem ,albo było coś ważniejszego do zrobienia przy samochodzie.Niestety w mojej mieścinie nie ma nikogo kto mógłby mi chociaż pomóc zdiagnozować przyczynę.Zostaje mi Wrocław ale gdzie nie dzwonie to terminy są odległe ,albo mi ciężko się dopasować ( mówię tu raczej o większych firmach,bo jakiś magików to raczej nie mam mi kto polecić).No nic na razie będę coś próbował sam pogrzebać i będę się posiłkował informacjami z i internetu ,a może i ktoś z Was coś mi podpowie.Kiedyś był taki temat na tym forum ale nie mogę go znaleźć . Dalej nie mogę wyciągnąć tego przekaźnika,a najgorsze jest to ,że wraz z tym pewnie nic nie znaczącym mrygnięciem trójkącika mrugnęła we mnie nadzieja.
_________________ Mercedes W124 250 D Automatic- "Mycha"
|