MECENAS pisze:
Gdyby ktoś znał jakieś ciekawostki, miał jakieś zdjęcia związane z pojazdem itp to proszę o kontakt. Chciałbym stworzyć dokumentację kolekcjonerską i szukam tu i tam. Fascynuje mnie sama osoba Pana Wojciecha i mam troche pamiątek po nim samym, ale gdyby udało się uzupełnić jeszcze trochę wieści o jednej z Jego pasji (po tenisie i malarstwie oczywiście

)) to byłbym jeszcze bardziej zadowolony i wdzięczny.
Mam kilka zdjec tego samochodu - poprzedni wlasciciel mi je podeslal, jak probowal sprzedac to auto. Mialem tez aparat na ogledzinach, ale jakos darowalem sobie robienie fotek

Co do auta i wlasciciela - to jezeli jego przebieg jest rzeczywisty, to wielu zdjec raczej z nim nie ma - chyba, ze w stylu: "Pan Wojtek i kolekcja jego aut w garazu"

Poza tym, nie wiem czy miales przyjemnosc rozmawiac ze starszym panem, ojcem ex-wlasciciela, mowil, ze Pan Wojciech mial kilka-kilkanascie aut i jakos szczegolnej wagi do nich nie przywiazywal, wiec moze to nie do konca jego pasja...
Jedyna wazna informacja o zwiazkach Pana Wojciecha z motoryzacja to chyba to:
Cytuj:
18 listopada 1991 r. Fibak Investment Group podpisała z Volvo Car Corporation kontrakt, na mocy którego utworzono spółkę joint-venture Fibak Cars. Była ona generalnym importerem samochodów osobowych Volvo do Polski.