Kupiłem właśnie W140 z silnikiem 350td przebieg 370tys czyli dobrze dotarty

rok 1995 w polsce 2 lata, kupiony od gościa który go sprowadził z Belgii
Poprzednik auto nieco zapuścił, nie miał kto mu przy nim grzebać, co chyba autu wyszło na dobre. Nie dzialało podciśnienie, silniczek z W124 zamontowany do oryginalnej pompki sprawę załatwił. auto było słabowite, wydłubanie zapchanego kata i zablokowanie EGRu problem rozwiązało, Dmuchawa niewiele dmuchała - filtr kabinowy miał chyba z 15 lat. Ciężko podnosiła się szyba w drzwiach kierowcy, rozbiórka tych drzwi to niezła zabawa

. Przekładnia kierownicza się zacina - jeszcze nie do końca sprawę załatwiłem ale chyba sobie z tym poradzę a jak nie to kupię używkę. Ciekawe jest dla mnie to ustrojstwo regulujące wydajnośc przekładni. Póki co dla odszukania przyczyny usterki wyłaczyłem ten wynalazek podkładając pod elektrozawór tego wynalazku monetę 2gr i podkładkę z miedzi, co trwale badziewie odcieło, no i zwiększyłem ciśnienie przelewu coby ładnie się to wszystko rozruszało na nafcie którą dolałem do oleju. Jest prawie dobrze ale jeszcze nie jest tak jak być powinno. Ma ktoś może doświadczenia z tego rodzaju usterką ?
Moje zasadnicze pytania to ; Czy są rożne rodazje przednich foteli do tego samochodu ? ja mam coś co w W124 nazywało się fotelem ortopedycznym czyli twarda wyprofilowan deska, chyba bez sprężyn w siedzisku. Nie odpowiada mi to i chciałbym kupić fotele o tradycyjnej konstrukcji ze sprezynami jak w W126 albo 124 czy w innej beczce. Pytanie czy takie fotele były produkowane do tego modelu ? Mam fotele bez elektryki poszycie wykonane z czarnej tkaniny o fakturze w taką krateczkę
Co do silnika 350 to jakoś nie chce mi się wierzyć że to wadliwy motor tym bardziej że to silnik od 20 lat stosowany w kaczce ( wersja 4 i 5 cyl ) z którym miałem baardzo dużo doczynienia i jak dla mnie był bezbłędny jeśli tylko Visco było ok a oleju i płynu nie brakowało.
Po wywaleniu kata i EGRu po miescie pali mi 10 litrów, przedtem brał 12 - 13 więc nie jest źle
Sorry że przynudzam ale byłbym wdzięczny za odpowiedzi na moje pytania
ps co to jest moduł PML ????