Frytejro pisze:
Tutaj tez lokalizacja odgrywa znaczną role jesli chodzi o ceny.
To prawda, u mnie w opolskim za głowice to się nawet nie zabiorą tylko walą ceny zaporowe. Ale szczerze ... fachowa robota kosztuje, sam pare dni temu wymieniałem uszczelką pod głowicą w swoim econoboxie Nissanie Micra. Wszystkie uszczelki, simmeringi i kompletny rozrząd z pompą wody (bo przy okazji zrobiłem) plus olej świece, filtry wyszło b. tanio u znajomego dostawcy niecałe 500zł plus planowanie 60zł. Wszystko robiłem sam, ale jak miałbym to robić komuś to za 500zł na pewno by mi się nie chciało, od 600zł zacząłbym się zastanawiać, a to tylko mały silniczek, ale dość upierdliwy. Jeszcze mi się dwie szpilki urwały przy ODKRĘCANIU, to nerwów przybyło i roboty. Tego się nigdy nie przewidzi i weź tu później wytłumacz klientowi że taka lipa Ci wyszła po drodze i chcesz tylko stówę więcej za robotę. Taki m104 wbrew pozorom łatwiejszy (wiem bo robiłem) i na pewno przyjemniejsza robota. Za 600zł bym się podjął z przyjemnością, ale ja nie wystawiam faktur

Frytejro pisze:
Ja robiłem uszczelke rok temu w dizlu OM603 i z wymiana wszystkich szklanek, w glowicy trzeba bylo wymienic wszystkie gniazda zaworowe wydechowe zaplacilem cos kolo 1600 całość czyli robota i graty. W serwisie MB w moim miescie

to jak za darmo, w mojej okolicy pan Heniek co w stodole Ursusy robi wziął by znacznie więcej i wcale nie zrobił by gorzej