Witam, 2 pytania mam odnośnie wtrysków i pompy - obydwa sprowadzają się do wycieków
1. zaznaczony na zdjęciu ostatni wtrysk jak powinien być zakończony jesli chodzi o przewód niskiego ciśnienia te gumowe wężyki (poprawiajcie mnie jeśli mylę pojecia lub źle piszę)? U mnie jest wygląda tak samo jak pozostałe czyli ma 2 króćce (dopływ i odpływ?) z tym że odpływ jest zakończony 3 cm gumowym wężykiem i włożoną do niego śrubką ścisniętą cybantem, nie powiem żeby to wyglądało fachowo, czy ostatni wtrysk powinien mieć tylko jeden króciec?
Sprawa z cieknięciem: otóż ciekło właśnie z tego krótkiego wężyka ale nie ze śrubki tylko właśnie z króćca, docisnoąłem to dobrze i nie cieknie, mam pytanie bo nadal cos tam jest mokre: czy sam wtrysk się jakoś dokręca jakąś nakrętka itd?
2. Cieknie mi uszczelka z pompy zaznaczona na zdjięciu (nie moje foto tylko znalezione w necie) widać że było to na silikonie klejone, pytanie mam takie czy dużo problemu z taką wymianą i czy sobie poradzę, czy nie przestawię jakiś parametrów pompy??
I jeszcze jedno odnośnie pompy, mam taką jak na zdjęciu, czy jest ona smarowana olejem z silnika czy trzeba olej samemu dolać, nie wiedzę nigdzie żadnego korka więc pytam?
Dzięki i pozdrawiam