jako że i tak myslisz o zmianie silnika lub remoncie to zrób tak ...
http://www.auto-repair.pl/content/view/88/142/
z tej strony ściagnij
Ceramizery_cz1.avi (16,0 MB)
Ceramizery_cz2.avi (14,1 MB)
Ceramizery_cz3.avi (11,6 MB)
Ceramizery_cz4.avi (14,2 MB)
czyli test telewizyjny.
I PRZETESTUJ DLA NAS TO BADZIEWIE ....
ale najpierw zmien olej na jakies 15W40 castrol lub mobil.
Powiem ci tak. jesli ci silnik równiutko pracuje , nie wypadają zapłony i ładnie pali, a problemem jest zużycie oleju, niskie cisnienie i w szczególności kopcenie to zalej jeden z tych preparatów.
Ja miałem do sprzedania w123 300D kupionego i sprzedanego za 2000 zł. ( tymczasowo do jazdy). Zimny strasznie kopcił i nierówno pracował, po rozgrzaniu było w miarę ok, ale da;ej kopcił na siwo. Po zalaniu tego specyfiku ( ojciec mi kupił

) zdecydowalem ze w tamach testu wleje . Nigdy nie wierzylem ze silnik się bez mechanika sam naprawi .. ale po obejrzeniu filmików ktore ci wyslalem , sprobowalem.
Okazuje się że w tym 300D przez następne parę dni (zanim go sprzedalem) kopcił przez jakies 5 s po odpaleniu, i naprawde trzeba bylo stac na zewnątrz zeby to zobaczyc ... a wczsniej mialem chmure dymu za autem widzialem ją w lusteku. Od razu chodził równo. Bylem zaskoczony.
PS. wszystko zalezy od tego ile masz kasy ... jak mało to używka jak dużo i ci nie bedzie na chleb brakowalo po wydaniu 6 tys. to używka