MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest sob sie 16, 2025 10:20 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4
Autor Wiadomość
 Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Na jednym zdjęciu widać jak dupcia leci. Można to jakoś naprawić czy tak sobie będzie lecieć w dół aż będzie kwalifikować się na złom?
Chyba widziałem to auto na otomoto ostatnio tylko nie jestem pewien, czy to ten?

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

pablo pisze:
Na jednym zdjęciu widać jak dupcia leci.

Niestety, trochę się zapada.
pablo pisze:
Można to jakoś naprawić czy tak sobie będzie lecieć w dół aż będzie kwalifikować się na złom?

Jak na razie prewencja czyli pusty bagażnik. Nie znam kosztów podniesienia tyłu ale zakładam że są nie małe...
pablo pisze:
Chyba widziałem to auto na otomoto ostatnio tylko nie jestem pewien, czy to ten?

Ten. To taki eksperyment ale widać pisanie prawdy w ogłoszeniu nie wzmaga zainteresowania, ludziska wolą czytać takie rzeczy jakie są wypisywane w topicu o Mega Kitach Sprzedających Beczki.

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

A ja się podłącze do części dotyczącej opadających "pupci" Beczułek - jest na to jakis sposob?? Kiedyś starałem sie zlokalizować miejsce łamania i wydawało mi sie ze jest to na wysokości tylnego słupka, dokladniej w miejscu gdzie próg przechodzi w słupek....przeciąć, dosztukować i zespawać z powrotem?? Moze ktoś podpowie?? [zlosnikz] <br>Dodano po 1 godzinach. 47 minutach.:<br> troche czasu minelo, i tknelo mnie ze dupcia moze lamac sie przez belke zawieszenia...miejsca by sie zgadzaly - mocowanie beli jest na moscie i przy koncach progow....tylko jak sie do tego zabrac...wiele beczek jest polamanych, i niektorych, np takich jak Liveletdie, szkoda spisac na straty....musi byc jakis sposob 8)

VW Golf II 1.6D '89 "Nieoszlifowany Diament"

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Zdejmowałem dziś pokrowce w swoim Złamasie. Podczas tej operacji na światło dzienne wyszła jedna z "małych" Daten Kart (ta z tylnej kanapy), a na niej VIN - 12312010011...? Ktoś umie odczytać? I tak: zgadza się jeśli chodzi o to że mam do czynienia z W123 i że winien mieć silnik 2.0, Diesel. Karteczka na kanapie (patrz zdjęcie) wydaje się sugerować rok produkcji na lipiec 1978 (zgadza się rok ale wedle daten karty otrzymanej na podstawie VINu z tabliczki z komory silnika miesiąc to styczeń... - 123012010096467). Co dziwne numerki z "małej Daten Karty" także wspominają o kolorze tapicerki 003 (ten sam co z Daten Karty na podst. tabliczki przy silniku)...

Czyżby w miarę "zgodny składak"?

Potraficie coś odczytać z tych cyferek?

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Kolejna zagadka do rozwiązania:

Czy to możliwe jest żeby w aucie było ogrzewanie tylnej szyby oraz korek paliwa na zamek a nie było ich w Daten Karcie na podst VINu ze ściany czołowej?

Kolega Filippo twierdzi, że jedna z jego 115 ma fabryczne pokrętło od regulacji szybkości wycieraczek i pionowe ogrzewanie tylnej szyby, których to w VINie nie ma...

Jeszcze jedno - znalazłem dziś pod uszczelką skrawki oryginalnego lakieru 424 (tego z VINu ze ściany przegrody silnika) tymczasem kanapa jak dokumentują to powyższe zdjęcia VIN inny podaje i zdaje się że lakier również inny (sharagelb bodaj). I co z tym?

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4

Strefa czasowa UTC+02:00