tak przeczytalem parę tych stron .. włoski mi się zjerzyły .. bo and był u Witka ze mną, jak obdierałem czołg, po niejeżdzeniu na benzynie .. tzn jezdizl tylko na gazie , a pomimo sprawnej pompy paliwa na benie nie gadał, ja bylem juz głupi
Pamiętam do tej pory jak przyjechalismy do Witka i odebralismy auto , przejechalismy sie na 2pasmowke i chodzil idealnie na Benzycie .. szedl jak diabeł do 6500rpm
Co prawda , przy mnie konczył auto skręcac, zarzygalo mi po tej jezdzie olejem bok silnika (niedokrecona nakrętka z boku bloku, i dzwignia gazu się przycinala (cięgna założone na szybko) ale po dokreceniu tej zatyczki w bloku i wyregulowaniu ciegien bylo GIT MALINA. m.in. dlatego że moj silnik chodzil jak wariat and zdecydowal sie na remont swojego.
U mnie byl silnik uszczelniany z przodu i między głowicami, wymienione 2 wtryski, wymienione koniki i wyregulowany rozrząd i zrobiony porządek z ukladem paliwowym ... zaplacilem jakies 350 zł za wszysto wtedy.
Jeszcze pozostalo mi wymienic reg. cisnienia paliwa (bo jak odbieralem auto to nie chodzil na wolnych (klapa byla za twarda) ale witek nie mial innego do podmianki wiec juz sam w kielcach sobie poradzilem ... ja bylem zadowolony, a niskimi kosztami zaskoczony ...
przykladem Jarega i anda znaczy ze w małych robotach sobie radzi, duze tak jak napisal and go przerastają logistycznie
PS. termin naprawy w moim przypadku tez nie byl dotrzymany, ale efekt koncowy zacmil toe niedogodnosc ..
AND .. co do twojego silnika mam teorię ...
IMO brak mocy to wina ukladu paliwowego .. tak jak bylo u mnie zlego cisnienia (za male to brak paliwa, za duze to twarda klapa i za uboga mieszanka)
co do oleju
z tego co paietam kompresje masz ok .. wiec w pierscieniach bym nie szukal .. skoro nie kopci to raczej to nie to ..
pytanie czy da sie odpalic auto ze zdjetymi pokrywami rozrzadu ? ciekawi mnei co tam sie dzieje .. bo mi sie wydaje ze tam gdzies ten olej szaleje
powodzenia and .. dobrze by bylo zebys dowiedzial sie gdzie glowice byly robione .. i tam dpytal co bylo robione .. w koncu glowic od 450 nie robi sie codziennie .. odwiedze cie jak skręce QP, ciesze sie ze wracasz <br>
Dodano po 1 minutach.:<br>
and6412 pisze:
Pytanie troce z innej beczki, jak go ostatnio widzialem pod maska to sie przerazilem. Cała komora silnika jest uwalona takim brudem olejowym (jak wkladalismy silnik to mozna bylo z niej jesc). Z czego to moze wynikac? Czy mozna z tego wyciągnąć jakies wnioski?
tak, wniosek :
znalazles olej ktory sie nie spala i nie wycieka a go ubywa ..
pytanie .. .jak to sie dzieje