Musiałem wyjść po zapas słodyczy, bo w domu posucha, a na trzeźwo nie bardzo wiedziałem co o tym wszystkim myśleć.
Otóż ASO odpisało:
PRZEDNIA OŚ:
29) zestaw naprawczy na jedno kolo (bendix) - 160 pln brutto
23) sprezyna - 123pln brutto
35) podkladka - 12 pln brutto
32) klocki - 185 pln brutto
44) tarcza - 169 pln brutto
50) oslona (bez ASD)- 106 pln brutto
53) oslona (z ASD) - 178 pln brutto
TYLNA OŚ:
29) zestaw naprawczy na jedno kolo - 38 pln brutto
23) sprezyna - 123pln brutto
35) podkladka - 12 pln brutto
32) klocki - 185 pln brutto
+ w załączniku schematy na którch zaznaczono odpowiednie pozycje [to dopisałem ja, wojz. Jak ktoś zainteresowany, to wkleję żeby było wiadomo co jest do czego]
Ciekawe czemu ten zestaw taki drogi?? 160PLN a qzyn płacił 25. Może są jakieś różne zestawy (nazwijmy je "małe" i "duże")?
Prawdę mówiac nadal nie znam odpowiedzi na kilka zadanych przeze mnie pytań, które zadałem:
Oto one:
Witam
Chciałbym dowiedzieć się o następujące elementy (VIN znajduje się wg nazwiska u Państwa w bazie danych - 12312310104737)
- zestaw naprawczy do zacisków Bendix na TYŁ. Chodzi mi konkretnie o gumki uszczelniające tłoczki. Jaka jest cena zestawu na jeden zacisk, jeśli to możliwe to również co wchodzi w jego skład.
- "blaszki" podtrzymujące te gumki ale do zacisków PRZEDNICH (również Bendix). Gumki w zaciskach przednich mam w porzadku, jednak blaszki wymagają wymiany. Nie udało mi się dojrzeć na nich żadnych oznaczeń, jeśli to będzie w czymś pomocne w załączniku wysyłam zdjęcie jednej z nich (brak na niej skorodowanych zaczepów). Czy można je dostać pojedynczo? Jeśli tak, to w jakiej cenie, ew. jeżeli są dostępne jedynie w zestawach, to co wchodzi w skład takiego zestawu (na jedno koło) oraz jaka jest jego cena.
- tarcze hamulcowe PRZEDNIE do mojego W123. Jakie (mam na myśli producenta - ATE, Textar czy może jeszcze jakieś inne?) oraz w jakiej cenie za szt.
Dziękuję i pozdrawiam
W.
Czuję trochę niedosyt
Pomimo niefachowych określeń jakich użyłem i być może mało precyzyjnych pytań.
Acha, nie mam pojęcia co to za sprężyna za 123PLN. Chyba jest błąd w EPC prz zaznaczeniu jej poz. (23)