Witam
2 tyś. ?? tyle to ja robie w 2 m-ce

zrobilem 200km i chcialem do kolesia jutro jechać ale może trochę jeszcze polatam i dopiero pojadę.
Mam jeszcze pytanie przy wydechu slychać charaktrerystyczne syczenie jak padnięta uszczelka pod glowicą ale w oleju nie widać plynu z chlodnicy ani w chlodnicy oleju. Silnik się nie grzeje a jak odkręcę korek chlodnicy i troche zwieksze obroty to tworzy sie pianka

co jest nie tak? Plynu w chlodnicy moze torche ubylo choc sam nie wiem bo nie pamiętam ile dokladnie bylo

.
Jeszcze pytnia w związku z nadchodzącym remontem , znalazlem takie ceny i teraz nie wiem czy ceny tych uslug są "aktualne"
USZCZELKA POD GLOWCE SZT.
GOETZE 130zl/szt
TLOKI MAHLE 270-280 SZT - std. lub nadwymiar
PIERŚCIENIE (GOETZE) PIERŚCIENIE MB 2.4/3.0D/TD OM617/616 73-85 í91 70.64 zl
(GOETZE) PIERŚCIENIE MB 2.4/3.0D/TD OM616/617 +0.50 90.14 zl
szlif cylindrów, silnik 5 cyl. 120 zł
regeneracja stop głównych, silnik 5 cyl. 190 zł
Dorobienie tulei szt. 75 zł
GŁOWICA regeneracja zawór + przylgnia 11 zł
płaszczyzna, silnik 5 cyl. 35 zł
I pytania bardziej techniczne lepiej kupic nowe tloki, pierścienie itp. i zrobic szlif cylindrow czy jezeli tloki beda ok to zorbic szlif cylindrow i wsadzic wieksze pierscienie/tuleje ?? Slyszalem ze te nowe tloki nawet mahle nie sa tak dobre jak oryginaly mercedesa więc jak są w miarę ok to lepiej zostawić.
I jakim zabiegom poddać glowice (regeneracja zawór + przylgnia ; płaszczyzna, silnik 5 cyl. szczleność itp.) ale co dokladnie zorbic żeby mieć luz na pare kkm??
Wiem że to trochę dziwne tyle kasy pakować w kundla ale będę wiedzial co mam, że spokojnie mogę nim wszędzie pojechać a z drugiej strony 300d z automatyczna skrzynia to jest co mi odpowiada i więcej nie potrzebuje
![[zlosnikz]](./images/smilies/icon_biggrin.gif)