tylko że auto przyjechało 5 lat wstecz do nas, ja je zakupiłem przed wejściem do UE tak zagnojone

, że przez tydzień było co z nim w środku robić, a w ubiegłym roku podjąłem decyzję że lala zostaje na stałe bo jeszcze nie była ruszana
![[jezyk3]](./images/smilies/jezyk3.gif)
tylko że z bieli chcę jej zapodać gold
![[brawo]](./images/smilies/brawo.gif)
, gaz schowałem, baroki już są z oponkami nówkami i mam nadzieję że już niedługo odstawię 190 tkę i popływam nią troszeczkę. Chodziło mi tylko o to czy skoro był to golas 240 to co robi centralny zamek i elektryczny szyber, bo wspoma pewnie aczkolwiek mogła być już z nowym motorem ale znowu przekładnia i tak do usr.....ej śmierci czy ktoś mógłby mi rozszyfrować to zagadnienie?
wojz pisze:
Numer z 240D, manual, I seria, wydaje mi się (raczej na pewno), że z 1979 roku.
ale ale bez obrazy jak zdemontowałem zbiornik to wkrętka filtra była od beny a nie ON
![[totalszok]](./images/smilies/totalszok.gif)
orginalne przewody elektryczne do pompy paliwa, dodatkowa lampa tylna dla pasażerów-dobra taxi, na desce brak otworu pokrętła regulacji obrotów dla Diesla tylna szyba ogrzewana lamelami pionowymi tak jak w 115-ce

normalnie już sam głupieję co to za fura im więcej wiem tym mniej mi się zgadza z rzeczywistością
podam jeszcze raz
VIN 123 123 10 100 729
Z góry dzięki za podpowiedzi, a tak na marginesie to i tak jej nie oddam na dawcę czy na żyletki bo młody rośnie i pewno też będzie chciał nią jeździć bo ma już 13 miesięcy i jest
![[zlosniki]](./images/smilies/zlosniki.gif)
jak jedzie 190 (ze szpitala jechał 123 2,2 d czyli klekot i też był
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
)
pozdro
pozdro