MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest ndz lip 27, 2025 4:25 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

mojojojo13 pisze:
aha i od jakiego modelu silnika ten gaźnik?

To jest nowsza wersja Stromberga (z wkrętem regulacyjnym w dole komory pływakowej)
Obrazek

Gaźnik ten był stosowany w silnikach M115 w W123 i prawdopodobnie w drugoseryjnych M115 w W115 (Arbies ma w Swojej W115 ten typ gaźnika).

Dla porównania - zdjęcie starszej wersji Stromberga (Zawór zamiast wkręta regulacyjnego w komorze pływakowej)
Obrazek

Tytuł:
wiarus senior

Numer GG: 12453483
mojojojo13 pisze:

Obrazek

aha - czy na podstawie tych fotek da się coś powiedzieć czy auto robi się dokładnie?

Pawełku,tak wygląda blacharka robiona przez pana Gienia [szalone]
Niestety to Ci się ,,zemści'',teraz trzeba będzie włożyć o wiele więcej pracy (i Twoich pieniędzy) aby podłoga i progi były dobrze zrobione i zabezpieczone.
Takie wstawki to półśrodek i po roku wyłazi rdzawy.
Lepiej kup całe progi ,wycynujcie szczeliny między spawami i dobrze zabezpieczcie.
Płaty podłogowe ,też polecałbym wymienić na całe.
W ostatecznym rozrachunku wychodzi taniej i szybciej,bo za rok nie będziesz musiał robić tego znowu.
Powodzenia [oczko]

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

doskonale rozumiem co piszesz Waciak ....................... teraz wszytsko prostuje ale same komplikacje

Miałem k...tyle aut co niektórzy w podpisie, na drugie popularność, na trzecie szacunek - teraz mam rower

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

troche nie pisałem o konkretach - wyprostowanie tego co popsuł poprzednik kosztowało mnie sporo nerwów - auto już czas jakiś stoi u nowego blacharza który niebardzo się chciał podjąc a to dlatego że mówi wiem co w trawie piszy.... ale sie podjoł - na nieszczescie pdał mi aparta tylko tel cykam fotki - zresztą nie przepadamy za sobą i reprezentuje mnie mój tato ( dziwne co -tzn bardziej on mnie niż ja jego) ale grunt że się robi powoli ale dokładnie .................o finansach nic mi sie nie chce mówić - w kazdym razie gdybym miał żucić się jeszcze raz na cos takiego to bym podziękował.......... [szalone]
np reperaturki tylnych błotników - przyszły nie dopracowane ...... [szalone]
ale już jest ok
po rozebraniu okazało się że tam gdzie myślałem ze bedzie zle jest całkiem ok - tylne nadkola wymagały jednak drobnych prac, za to fartuchy od spodu mnie zaskoczyły - zdrowe - ale i tak sciagnieto farbe do gołej blachy
za to podłoga troche pokaleczona była....
ciągle siedzi tylna szyba - dzięki za wszelkie info - skorzystam a efekty opisze - a pomijająć wszelkie przeciwności musze powiedzieć że końca nie widać ale rozpiera mnie duma .................. [oczko]
Pozdrowienia dla wszystkich pozytywnie zakręconych - a wszczególności Studentów z małym portfelem ale wielkimi marzeniami [usmiech]

Miałem k...tyle aut co niektórzy w podpisie, na drugie popularność, na trzecie szacunek - teraz mam rower

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00