MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest sob sie 23, 2025 5:12 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę 1 2 3 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: 114 2800ccm
swój chłop

Długi tekst ale dotyczy ludzi z otoczenia.. witacie się, rozmawiacie z nimi , dzielicie się chwilami radości i jednym browarem. Miło.. tylko ja znam drugą strone medalu. Nie miałem okazji Was poznac na zlotach czy na drodze a to zawdzięczam tylko i wyłącznie im.

Witam wszystkich, ponieważ powoli ( b.powoli ) trace cierpliwoś i to niestety do naszych kolegów PASJONATÓW MB z forum, łapie za ostatnią próbę zakończenia prac nad moim Mrecedesem. Panowie .. pomóżcie mi i im i spróbujcie przekonac naszego kolegę Marcina z Lublina warsztat ROUTE66 i jego podwykonawcę (przedstawiciela regionalnego Clubu MB) Roberta.. Robgas, żeby skończyli w końcu remont generalny auta. Samochód zaprowadziłem do Lublina do warsztatu Marcina (Marcin280e) dokładnie rok temu. Umówiłem się że jest odpowiedzialny za wszystko, z nim się rozliczam i On odpowiada za podwykonawców ( w tym przypadku Robgas.. blacharz , lakiernik, oddzielna historia hahahahahhhaha)
Wyłożyłem w tym czasie 10 000 PLN a auto jak nie było skończone tak nie jest. Przeszkodą nie jest kasa. Zawoziłem ją z tego co widze dużo za wcześnie.
W tym momencie "dzisiaj" dla mnie Marcin dołączył do ludzi pokroju Roberta.. chyba niewiele się różnia poza jednym ważnym faktem: Marcin nie kłamie, mówi jak jest, ale to co ich łączy to fakt podrzędnego traktowania starego Mercedesa tzn zawsze jest cos ważniejszego do zrobienia a moje auto.. czeka na : "W WOLNYM CZASIE JE ZROBIE" Kór.. to ja tyle płace za czyjś wolny czas???!!! człowieku!!
Nigdy w życiu mnie nikt tak nie zbywał jak Ci dwaj nasi koledzy, auto cyt. słowa Marcina : Bedzie gotowe na czerwiec 2004, to dużo czasu ale lepiej powiedziec późniejszy termin i byc miło zaskoczonym niż rozczarowanym" HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAAHAHAHHAAHHAHAHAAHAAH
OK, auto ma trochę braków.. którymi miał się zając Marcin podczas gdy Robert robił blacharkę i lakierował, ale nawet bez tych braków robota mogła by pójsc duzó dlaej.
PROSZĘ WAS POMÓŻCIE MI BO TO SIĘ BARDZO ŹLE SKOŃCZY DLA NICH I DLA MNIE, a moja cierpliwoś się już skonczyła. Termin określony jako pewniak to połowa PAŹDZIERNIKA, umówiłem się na odbiór na koniec października... czekam...
Pozdrawiam i moje ostatnie przemyśłenia: chyba jedynym zabezpieczeniem przed nieuczciwościa jest .. nie wiem , może spisywanie umów albo ...wyrywanie chwastów. Pozdrawiam Marek z Zamościa.

Ostatnio zmieniony śr sty 09, 2008 1:15 pm przez MareK, łącznie zmieniany 2 razy.

Tytuł:
swój chłop

HI,

Więc jak to jest Panowie ?

!!!!!!

pozdrawiam

Mercedes Benz W115 220D 1972 "LULU"
Mercedes Benz W210 320cdi 2001 "CYCUŚ"
Breslauer,

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Ciekawi mnie finał tego sporu( sentymantalnie podchodze do każdego 280E od niedawna), ale Marek, napisz wiecej o aucie ,... co bylo do zrobienia, zapodaj fotki .... cobysmy mieli pełniejszy obraz ....

W107 560sl
W108 280se 3.5 Rote Sau

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Panowie ciezko pracuja i nie maja wolnego czasu... W wolnym czasie to gazete mozna poczytac i jakiegos kolesia pobajerowac...

przykra sprawa, wytrwalosci zycze.

s123 240TD - 6.X.82; Taigabeige Drobinka

http://www.nanoelektrody.pl

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Numer GG: 1442573
Hej

No ja mam mieszane uczucia niestety nie znam sprawy na tyle dokładnie ale wiem jak podchodzą warsztaty do starych aut :-( Ja osobiście nie mam takich problemów (wyjatek lakiernik) bo robie tylko stare MB i zawsze mam wolny czas. Zapodaj więcej szczegółów bo z tego co widze jestes bardzo zdesperowany.

http://www.zelazko.com.pl

Tytuł:
swój chłop

Więcej "szczegółów":
-auto było do blacharki i lakierowania ze zmianą koloru z białego na czarny z perłą, (domieszka perły to pomysł Robgasa i on się tego podjął)
- cała mechanika do zrobienia.. praktycznie wszystko na nowych częsciach,
-katasroficznie zamontowany silnik przez "kowali" z okolic Zamościa,
-instalacja elektryczna.. orginalnie benzyna od silnika 2500 ccm potem przerobiona na disla teraz powrót do "orginału"

PRAKTYCZNIE CAŁE AUTO OD PODSTAWA DO ZROBIENIA
ale miałem na to pieniądze i chciałem to zrobić, chciałem zacząć swoją przygodę z Mercedesem od tego modelu.. (podoba mi się jak gril i światła oddziela karoseria ;) i wiele innych zalet tego modelu).
Marcin zrobił liste brakówi uszkodzeń i kosztorys ...wszystko praktycznie na nowych częsciach i była decyzja DZIAŁAMY... ja miałem tylko wyłożyć na to $$ a ze wzgledu na swoją czasochłonną prace niczym się nie martwić!
rozkręcił auto.. oddał w ręce kolegi Robgasa.. !!!
W cenie lakierowania miała być dokumentacja techniczna+ zdjęcia +faktury zakupu wystawione na mnie .. wszystko! nie ma nic.. polakierowany Merc Z KILKOMA WADAMI W SZTUCE!!!!! i dwa/trzy razy dłuzszym terminem wykonania usługi.

Robgas był podwykonawcą Marcina. Co się najeździłem (Marcin zresztą tez) to tylko ja wiem........................ Auto było traktoane jak złom..
--wypiaskowane, pomalowane podkładem , stało bez szyb i szyberdachu na dworze a do środka lał się deszcz, natomiast na placu było jeszcze kilka aut.. z szybami pozamykane jak trzeba częsc przykryta folią!!!! PORAŻKA... woda w oklejonym matami wygłuszającymi podłoge samochodzie, w dopiero naprawianych drzwiach, k.. wszedzie woda..
auto po lakierowaniu, przed polerką!
ok, teraz Mercedes stoi u Marcina .. i na poczatku było widac robotę.. wszystko ruszyło jak trzeba.. tylko znowu ktoś się przeliczył z terminem!!! który to juz raz????
W między czasie dowoziłem kase.. poszło mi 10000PLN

Teraz wymówki które słysze to ;
-muszę robić bierzace naprawy bo jest kasa... ( u mnie poszła chyba największa),
-nie ma wszystkich części.. (był rok na skompletowanie ich)
-jak będe miał wolny czas to zrobię hahahahahahahaha, ok dzięki haha ;)

Jak widzę wiek o niczym nie świadczy,
..przynalezność klubowa.. klub to ludzie.. ludzie to zaufanie, pasja i szacunek.
Mam 28 lat, dużo pracuje na pieniądze które wkładam w Merca, a tu schody.. i to nie finansowe czy też zdrowotne tylko ch.. wie w czym jest problem!!!!

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

popros o rachunek ... o czesci jakie skompletowal, zabierz to co nadpłaciłes, potrąć za stracony czas i zniszczenia i zabierz samochód i oddaj w dobre ręce ... moze wizja oddania ci czesci pieniędzy skłoni go do nieogłądania BARU tylko do roboty wieczorami

W107 560sl
W108 280se 3.5 Rote Sau

Tytuł:
swój chłop

To dodatkowe koszta, czas, a co najgorsze: to miały byc dobre ręce..
-Robgas jest Pzedstawicielem Regionalnym CLubu MB
-Marcin280e forumowiczem, uczestnikiem zlotów, właścicielem warsztatu Route 66 (nazwa powinna zobowiązywać)
-obaj Panowie są właścicielami i czynnymi (ale im fajnie) użytkownikami starych Mercedesów.

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

MareK pisze:
To dodatkowe koszta, czas, a co najgorsze: to miały byc dobre ręce..

Mialem tak samo z SECem, ino zakres robot znacznie mniejszy.. ale kasa z gory, 6k zl poszlo. I musialem wladowac kolejne 2k, zeby wyprostowac to, co mialo byc zrobione wczesniej..
Historia z terminowoscia identyczna

Cytuj:
-Robgas jest Pzedstawicielem Regionalnym CLubu MB
-Marcin280e forumowiczem, uczestnikiem zlotów, właścicielem warsztatu Route 66 (nazwa powinna zobowiązywać)
-obaj Panowie są właścicielami i czynnymi (ale im fajnie) użytkownikami starych Mercedesów.

No, mysle ze jesli Twoje pretensje sa uzasadnione, to bedzie zmiana w statusie coponiektorych.. [zlosnik][hehe]

Jarek, w123 230TE '85, w126 500 SEC '88, w126 560SEC '88, w116 450 '73
jareg@mb.org.pl
http://www.mb.org.pl/

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

10K, to były pieniądze za część/całą pracę, czy na części i zaliczka za robotę?

Czy przywołani zechcą coś od siebie napisać?

"bułka tarta to nasz narodowy symbol bohaterski... to nasz wkład w światową kuchnię"

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Wookee pisze:
Czy przywołani zechcą coś od siebie napisać?

Także niecierpliwie czekam na odzew "pozwanych". Tymczasem - szok :o . O Marcinie jak dotąd słyszałem same dobre słowa. Mój kolega (bywa na forum) wozi do niego regularnie swoją 114 280C i jak dotąd był bardzo zadowolony. Panowie Marcin i Robgas - odezwijcie się, powiedzcie o co chodzi?

41 Buick Special x2, 49 Chevy "Deratyzator", 50 Olds "Patton", 53 Chevy Bel Air, 55 Chevy 3800 panel, 70 Chevy Impala conv, 77 Chevy Monte Carlo, 87 Chevy G20, 89 Chevy K5, 03 Chevy S10 = 86 garow, 59.7 L, 2480KM

Ostatnio zmieniony pt paź 08, 2004 6:12 pm przez Bukol, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Zarowno Marcin jak i Robert byli w Kazimierzu w ostatni weekend moze i na forum sie pojawia .

MIKE SANDERs Korrosionsschutzfett
www.bezkorozji.pl
535-466-616

Tytuł:
swój chłop

Rozliczam się z Marcinem, ale co do rozliczenia to ufam mu całkowicie, to nie jest gosć który chciałby mnie przewałować , a już na pewno nie na 10 000 hahah , nie przesadzajmy. Całosć prac i cześci.. okolo 12000, wersja najbardziej pesymistyczna 16000.

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Myślę, że dojdziecie do porozumienia, a cała sprawa będzie miała szczęśliwy finał w postaci pięknej 280-tki, czego serdecznie życzę. W sumie każdy ma prawo do błędów.

41 Buick Special x2, 49 Chevy "Deratyzator", 50 Olds "Patton", 53 Chevy Bel Air, 55 Chevy 3800 panel, 70 Chevy Impala conv, 77 Chevy Monte Carlo, 87 Chevy G20, 89 Chevy K5, 03 Chevy S10 = 86 garow, 59.7 L, 2480KM

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

A ja bym ich olał.Nie znam ich i nawet nie wiem czy chcę znać.Ktoś kto mianuje siebie fascynatem MB i tak traktuje świeżo polakierowanego W115 a zwłaszcza 114 to dla mnie nie fascynat tylko zwykły KARIEROWICZ i to na czyjś koszt.Moja rada zabieraj MB rozlicz sie z nimi, niech zwracaja za zaległości w termini i bierz od nich faktury co do grosza za robotę i części.Uważam że to ludzie nie godni szacunku na tak wysokie miana w klubie!!!!!(SZEFOSTWO ZRÓBCIE COŚ Z TYM).Napewno należy to sprawdzić i poinformować wszystkich zainteresowanych.Nie wystawiam im odrazu opini ale ten fakt nie może przeminąć z czasem - tak nie traktuje się miłośnika MB i jego CUDA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę 1 2 3 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00