MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pt sie 08, 2025 7:23 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
wiarus junior
Awatar użytkownika

Witam forumowiczów,

mam pytanie: czy jadąc od Nidzicy ciągle trasą E7 dojadę w Gdańsku blisko lotniska ? bo patrzę teraz na zumi.pl i praktycznie siódemka jest pod same lotnisko, trzeba tylko kilka zakrętów zrobić....

muszę dzisiaj wyjechać po rodziców w nocy ale o jeździe po Gdańsku to ja raczej blade pojęcie mam :/ poza tym martwię się, że w razie zagubienia nie będzie gdzie się zatrzymać, bo w takich dużych miastach znaleźć nieprywatne, niepłatne, niezablokowane wolne miejsce na chwile "przystania" graniczy raczej z cudem

będę wdzięczny za wszelkie wskazówki, pozdrawiam :)

dlatego tutaj jestem
[quote]"Jazda Mercedesem to tak jakby trafić do nieba- bez konieczności umierania"[/quote]

na co dzień skromny ale dumny posiadacz swojego pierwszego auta:
Opel Astra F 1.4 8v :)

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Jeżeli chodzi Ci o drgę K7 czyli E77 i o lotnisko im. L. Wałęsy w Rębiechowie, to jak dojedziesz "7" do Gdańska musisz lecieć przez centrum cały czas prosto w kierunku Obwodnicy Trójmiasta - droga nr S1 (drogowskazy Łódź - Gdynia, Szczecin) i jak do niej dojedziesz to skręcasz na Gdynię i Szczecin i jak jak tak sobie będziesz jechać to zobaczysz drogowskaz wskazujący Lotnisko.

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Dziękuję za odpowiedź

na tym zumi.pl pokazuje mi, że jadąc cały cały czas siódemką (później m.in ulicą Elbląską) dojadę do drogi nr 1 (jakaś główna) i z niej skręcam w mniejszą, jadę przez Plac Zebrań Ludowych i dojeżdżam do ulicy Słowackiego (bo na tej jest lotnisko z tego co patrzyłem)

no ale zobaczymy, spiszę sobie na kartkę Twoje rady i spróbuję tak pojechać, zobaczymy co droga pokaże

zdam później relację, czy żyję ;)

dlatego tutaj jestem
[quote]"Jazda Mercedesem to tak jakby trafić do nieba- bez konieczności umierania"[/quote]

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Maksio pisze:
na tym zumi.pl pokazuje mi
.....
Lotnisko właśnie jest na przedłużeniu ul. Słowackiego która również prowadzi do obwodnicy Trójmiasta (łączy się z nią bliżej Gdyni). Ale jadąc ul. Słowackiego przejeżdżasz nad Obwodnicą, dalej w kierunku miejscowości Rębiechowo (Lotnisko).
Zobacz tutaj: http://www.trojmiasto.pl/ jest tu m.in. mapa całego Trójmiasta. Wyszukaj na mapie ul. Elbląska, bo to ona najbardziej Cię interesuje (przedłużenie K7wpada do centrum Gdańska od Warszawy) i potem możesz jechać cały czas prosto w kierunku Obwodnicy lub włąsnie przez centrum w kierunku ul. Słowackiego. Pozdrawiam.

Tytuł:
wiarus junior

zumi kłamie i szuka najkrótszej drogi ;) - sprawa wygląda tak, że jak w NNI wyskoczysz na siódemkę to masz jechać cały czas prosto aż dojedziesz do obwodnicy. Tam szukaj drogowskazów co dalej. Na wjeździe do centrum gdańska (chyba jeszcze tam jest remont (wczoraj był jeszcze )) jedz cały czas prosto - chodzi mi o skrzyżowanie siódemki z jedynką. Dalej będą drogowskazy.
PS wczoraj też jechałem z NNI ;)

Ex: S202 C180 '97

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Kup normalną papierową mapę Gdańska i nic sie nie bój.
Z tradycyjną wersją GPSa zawsze wszędzie dojedziesz. Z parkowaniem też nie ma zwykle problemów bo zawsze możesz się zatrzymać na stacji benzynowej. Tam nikt cię nie przegoni.

Ja co jakiś czas jeżdze w różne części polski i mapy nie zasątpi nic.

Kiedyś:
Matiz z kratką - Twardy Zawodnik; MB W124 230TE Aut. - Baleron Forever; Ford Focus II 5d - Fantastic Sam Plastik

Dziś:
Ford Focus kombi III - cholerne 6 biegów!

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

dziękuję wszystkim, którzy chcieli pomóc

moje obawy okazały się zupełnie nieuzasadnione, Gdańsk to NIE Warszawa :lol: nie musiałem przejechać przez pół miasta, żeby zobaczyć jeden malutki znaczek "lotnisko", od początku jest się ładnie kierowanym przez znaki i nie ma problemu z dojazdem

miejsce parkingowe znalazłem na stacji niedaleko lotniska (była 1 w nocy więc miejsce się znalazło)

a taka śmieszna historia jacy to dziwni ludzie się trafiają... wychodzę z samochodu i idę na tą stację kupić gumy do żucia i patrzę, a stoi taki dziadek i przygląda się mojej astrze z tyłu, pytam:

- tak słucham ? o co chodzi ?
- to rejestracja olsztyńska tak ?
- blisko proszę pana.... nidzicka
-.... <dłuuuuuga> Morąg ?
- (sobie myśle tak Morąg... może Kraków :lol: ) N-I-D-Z-I-C-K-A
- aha aha aha aha

Później znowu stał i się patrzył na tył auta... nie wiem, może jakiś psychiczny dziadek ;)

dlatego tutaj jestem

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Warszawe też da się lubić ;) Nawet jeśli jest się z Łodzi [zlosnik]

Kiedyś:
Matiz z kratką - Twardy Zawodnik; MB W124 230TE Aut. - Baleron Forever; Ford Focus II 5d - Fantastic Sam Plastik

Dziś:
Ford Focus kombi III - cholerne 6 biegów!

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00