JaKon pisze:
szeryf pisze:
Olej to cieplym moczem i smigaj. Przeciez uprawnienia masz. Najwyzej zaplacisz te 50zl i pojedziesz dalej.
JaKon pisze:
przy kontroli dostajesz 50zł
gwarantuje ci ze to tylko tak się może skonczyć, ale wartto miec jakikolwiek inny dokument tożsamości i mowic nie ze zginelo tylko ze sie zapomnialo.. oczywiscie punktów 0 lub jeden... a jezeli strasza laweta to powiedz im zeby sie do szkolki policyjnej cofneli i poczytali przepisy...
Sądząc po wczorajszym odcinku Uwaga Pirat - to działa. Jakaś dziunia nie miała żadnego dokumentu przy sobie i sprawdzili ją tylko w komputerku, po czym puścili dalej. Zaskoczyło mnie jednak puszczenie autem kolesia, którego sprawdzili i wg nich nie miał uprawnień (choć podobno ponownie prawko zdał).
sattann pisze:
No ja sie dzis dowiedziałem ze max miesiąc i jestem z Oleśnicy koło Wrocławia więc to moze troche potrwać,kurcze i nie wiem co robic -mam jechac z dziewczyna do Karpacza 4 kwietnia a do miejsca gdzie jade musze wysłac zaliczke najpózniej w piątek i kurcze za przeproszeniem dupa.Gdybym wiedział na bank ,ze jedyna reperkusją bedzie mandat ( przy ewentualnej kontroli ) to bym pojechał a tak to nie wiem ,bo sie juz nasłuchałem o lawetach itp itd.Dzie,i za rady i porady !! Jakbym juz sie nie udzielał tu to życzę wszystkim Wesołych Swiat!!!
Kutno nie jest o wiele większe od Oleśnicy. Wg rozporządzeń 7 dni czeka się na prawko, a 30 dni na dowód osobisty.