MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest ndz sie 31, 2025 10:09 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1 2 Następna
Autor Wiadomość
weteran

No właśnie, jak?
W pudełkach i w schowku to nieporozumienie. Różnego rodzaju szmaciane portfele czy etiu nie bardzo mi się podobają, ale wydają się rozsądniejsze (chociaż obsłużenie się samemu w czasie jazdy też jest średnio wygodne). Wsiowe etui montowane na zasłonce przeciwsłonecznej to już całkowita porażka i nie podlega rozważaniom [zlosnik] .
Ja to sobie wykombinowałem, że najlepszym rozwiązaniem (tzn najlepszym w ogóle to Monza :lol: ) byłoby coś takiego:
pierwszy coś
drugi coś
Mam na myśli sam "system". Bo z miejscem jak to w W123 - krucho.
Wymyśliłem, żeby taką "kasetę" w schowek na drzwiach wsadzić w pionie i już. Tylko czy takie są w ogóle?
Ktoś temat przerabiał?
Od razu mówię, że zmieniarka odpada. Nie chcę.

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

za dużo płyt tam nie schowasz, więcej miejsca takie patenty, które pokazałeś, zajmują niż to wszystko warte....
ja trzymam w schowku i dobrze mi z tym, ale każdy robi co lubi :)
ale przydało by sie coś poręczniejszego.

Tytuł:
weteran

Te patenty to zaprezentowałem, żeby było wiadomo o co mniej więcej chodzi (system przechowywania) ;). Taki na 5 CD całkowicie by mi wystarczył.
Do tej pory wystarczało mi samo radio, ale już nie mogę ścierpieć. Stacja przy stacji, a słuchać nie ma czego. Albo reklamy, albo pierdzielą takie bzdury, że przykro słuchać (Eska tu chyba przoduje), albo puszczają na okrętę to samo. No to sobie te płyty umyślałem....... :lol:
I też problem [zlosnik]

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

wojz pisze:
No właśnie, jak?

a luzem się walają, w pudełkach, połamane ,porysowane, pod fotelem, w kieszeni drzwi etc. Tyle tylko, że to wszystko CD-R palone na komputrze więc kij im w oko.
Jak padnie to do kubła i palę nową kolekcję car audio [zlosnik]
wojz pisze:
Ja to sobie wykombinowałem, że najlepszym rozwiązaniem (tzn najlepszym w ogóle to Monza ) byłoby coś takiego:

wojz pisze:
Od razu mówię, że zmieniarka odpada

I tu Cie nie rozumiem zupełnie??? [totalszok]
To zmieniarka na 10 CD jest be z schowek na 5CD jest cacy???Teraz kombinuj by udowodnić sens Twojego pomyślunku [zlosnikhihi]
Ja do zmieniary uprzedzony byłem niemiłosiernie. Audio to moje drugie i tfuu! to moje pierwsze hobby więć to była sprawa gardłowa. Potem zycie mnie doświadczyło :lol: i teraz wiem, że to sie całkiem nieźle sprawdza.

Żonę mam w domu, kochankę w garażu.
----------------------------------------------------

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

kup sobie playera mp3 za 150 zł 256mb i dostawke za 50 zł ktora sygnał wejsciowy z minijacka przetworzy na fale FM ;) i na radiu będziesz odbierał godziny muzyki ... zaleta ... nawet na Beckerze w mojej QP będę mogł słychać moich ulubionych kawałków godzinami choć to tylko kaseciak

lepsze to nic kieszeń za 199 zł na 5 płyt ...

już lepsze są te na osłonę przeciwsłonecznę / tam wchodzi 20 płyt .. a i wyszukiweac plyty w czasie jazdy chyba najbezpieczniej ... nie rozumiem czego nie lubisz w tym rozwiązaniu ... jest bezpieczne i praktyczne i nieinwazyjne

W107 560sl
W108 280se 3.5 Rote Sau

Tytuł:
weteran

Croolick pisze:
I tu Cie nie rozumiem zupełnie??? [totalszok]

Jeżeli ktoś tu czegoś nie rozumie, to ja - po co komu walające się płyty, skoro radia (już) nie ma [hihi] .

Croolick pisze:
To zmieniarka na 10 CD jest be z schowek na 5CD jest cacy???Teraz kombinuj by udowodnić sens Twojego pomyślunku

Ano jest be, bo musiałbym ją kupić. A to jest takie be, że już innych nie potrzeba [zlosnik] . Skąpstwo przeze mnie przemawia przeogromne :roll: . Można kupić tanio, ale potem szukanie/kombinowanie z kablem itd. Ja się na tym nie znam, więc pewnie jakąś wtopę bym przy okazji zaliczył jak nic [hehe]. Dlatego pisałem, że Monza byłaby idealna - miałbym ze dwie, trzy płytki w aucie i słuchania od... :D

erio pisze:
kup sobie playera mp3 za 150 zł 256mb i dostawke za 50 zł ktora sygnał wejsciowy z minijacka przetworzy na fale FM

Taaa, taki był plan. Ale stało się inaczej i kupiłem sobie radio z CD za połowę tej sumy :lol: .

erio pisze:
to nic kieszeń za 199 zł na 5 płyt ...

Heheheh, już pisałem - chodziło mi o system przechowywania. "Szufladki" z płytkami, przyciskasz i wyjeżdża którą sobie wybiorę. Widziałem takie, ale już nie wiem gdzie i myślałem, że może ktoś z Was się spotkał. Wielkości jak ca 5 slimów do kupy złożonych.
Aleś mnie chłopie rozbawił [hehe] . Ja i kieszeń za 2 stówy! ;)

erio pisze:
już lepsze są te na osłonę przeciwsłonecznę / tam wchodzi 20 płyt .. a i wyszukiweac plyty w czasie jazdy chyba najbezpieczniej ... nie rozumiem czego nie lubisz w tym rozwiązaniu ... jest bezpieczne i praktyczne i nieinwazyjne

Wygląd. Jak kupa.

Coraz poważniej zastanawiam się, czy nie sprzedać tego co mam gdzieś po kątach popupychanego i nie kupić w zamian Monzy jakiej. Za 400 są, to jakby się uparł pewnie taniej też by dało radę wyrwać [oczko]. Zwłaszcza, że teraz wszystkie, to navi chcą mieć :P .

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

wojz pisze:
po co komu walające się płyty, skoro radia (już) nie ma .

Oj niedobry ty niedobry [zlosnik]
A właśnie, że jest :P Blaupunkcik rzecz jasna.
Mp3 mam ale nie słucham bo na czterech fabrycznych głośnikach Mercedesa to brzmi strasznie cienko i piskliwie.

wojz pisze:
Skąpstwo przeze mnie przemawia przeogromne

Aaaaa to jusz wszystko tłumaczy [zlosnikhihi]

210 000 km

Żonę mam w domu, kochankę w garażu.

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=93019199

Tytuł:
nowy
Awatar użytkownika

A ja wole pośpiewać... [zlosnikz]

Dodano po 1 minutach.:

A ja wole pośpiewać... [zlosnikz]

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Lokalizacja: Królewskie Stołeczne i Rezydencjalne Miasto Wrocław
Ja stosuję zmieniarkę - chowa w sobie 10CD, a kosztowała ledwie 100 zł. No i ma jeszcze inne zalety :)

Tytuł:
Klubowicz

Numer GG: 267496
Z reguły słucham radia, a nie muzyki z płyt. Jesli już, to zabieram 2-3 płyty w oryginalnych opakowaniach. W schowku mam dość miejsca, żeby jest tam umieścić. Porysowanie im nie grozi. W przypadku większej ilości materiały uzywam szmacianego - jak to nazwałeś - etui, ale w nim umieszczam kopie moich oryginalnych płyt, a etui wrzucam pod fotel kierowcy. Ciekawe, że CDRy leżą w tym etui dobre 2 lata i nie wyglądają na porysowane, ale to już tak jest, że tak się ma, jak się dba [zlosnik] Zmieniarke uważam za bardzo dobre rozwiązanie, a proponowane przez Ciebie pojemniki na CD do zabudowy uważam za - nazwę to delikatnie - nieeststyczne [oczko]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

CD w papierowej kopercie i styknie
slucham mp3 i jak sie CD zniszczy, to jaki problem za 60gr. wypalic nowy??

wolny wakat na beczkę :)

Tytuł:
weteran

Dobra, to jeszcze mam jedno pytanie. Też o płytach, ale już nie o przechowywaniu [cool] . Czym palić? Już tłumaczę o co biega: chodzi o to, że mam sporawo mp3, na płytach i hdd, i teraz trzeba by coś nagrać. Jest jakiś program, który mi taką empetrójkę za jednym zamachem na wav'a* zrobi i od razu nagra? Czy nic z tego i najpierw muszę w dajmy na to CDex'ie pomieniać na łejwa i potem cumbajszpil nerem wypalić? [hehe] .
Nie chce mi się rozdrabniać [szalone] , tylko bym sobie wybrał kawałki, wsadził płytę i wszystko zrobiłoby się już samo [palacz] .
Da radę?

*darujta se chopy opowieści o marnej jakości - powiewa to moim uszom serdecznie [zlosnik] .

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

a ja płyty CD na lusterku wewnętrzym wieszam :) Troche nieporęczne są ale za to jak ładnie wyglądają [zlosnik] [zlosnik]

-307D 2,4D '87
-Vito 2,2 CDI '03
-210 2,2 CDI '00
-190 200D '88
-190 200D '86
-126 300 SDL '84 USA
-124 E300TD '94
-124 250TD '86
-190 2,0E '86
-123 300D '81

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

wojz pisze:
Dobra, to jeszcze mam jedno pytanie. Też o płytach, ale już nie o przechowywaniu [cool] . Czym palić? Już tłumaczę o co biega: chodzi o to, że mam sporawo mp3, na płytach i hdd, i teraz trzeba by coś nagrać. Jest jakiś program, który mi taką empetrójkę za jednym zamachem na wav'a* zrobi i od razu nagra? Czy nic z tego i najpierw muszę w dajmy na to CDex'ie pomieniać na łejwa i potem cumbajszpil nerem wypalić? [hehe] .
Nie chce mi się rozdrabniać [szalone] , tylko bym sobie wybrał kawałki, wsadził płytę i wszystko zrobiłoby się już samo [palacz] .
Da radę?

*darujta se chopy opowieści o marnej jakości - powiewa to moim uszom serdecznie [zlosnik] .

nero ... tworzysz audio cd i dodajesz mp3ki,,., automatycznie konvertuje

W107 560sl
W108 280se 3.5 Rote Sau

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1 2 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00