MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest ndz wrz 07, 2025 2:41 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Króciak
swój chłop
Awatar użytkownika

Szanowne koleżeństwo. Od 3 dni pomykam sejem do pracy. Tzn Seicento 900. Króciak z niego okrutny i do tego jak wciskam sprzęgło to zawadzam hamulec. Głupia sprawa.
Mimo ze to nie dotyczy mercedesa to chcialem sie zapytać moze macie doświadczenie w tym.
Otóż dzisiaj miałem niespodzianke. Wywaliło mi w na silniczek oleju co nie miara. Śmród jak 150. I do teog obrzygany silnik olejem. Co ciekawe olej wylecial prze dziure od bagnetu. Bagnecik sie wysunoł i jak otworzylem maske to radośnie podskakiwał wyrzucany strzałami olejowymi. Wkurzylem sie na maxa. Na szczęście nie uciekło tyle zeby dolewać. Okazło sie ze bagnecik w tej pierdziawce wchodzi tak leciutko o otwór ze mozna go wyjąć złamanym pazokciem. W innych autach jakie miałem zawsze trzea bylo szarpnąc. :(. Teraz jest pytanie właściwe
Jak i co mu zrobic zeby nie wypadał. W sklepach jak pytam o bagnet to auta to oczy wywalaja.
1. Czy zawinać na przy wyjściu zwykłą izolacją elektryczną ? Boje sie ze moze tam być temp za wysoka w lato i splynie mi izolacja do środka.
2. Czy zawinąć w tym samym miejscu jakaś taśmą teflonową.
Chodzi o to zeby pogrubić wtyk zeby za luźno nie bylo.
HELP.
Oczywiście moja beka jest na chodzie :). Ale żona jak będize jechała to będzie musiała beke wziąc a wiece jak te kobiety niedelikatnie traktują samochody.

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

A w ogole to bym jej kupil coś normalnego tj jakiego mercedesa. Ale beka za wielka jest i marudzi. Mysle ze 190 by była dobra albo C-klasa. Ale to juz kasa jest. Tylko za 10tys można kupic jaką 190 w automacie i dieselku? Bo zwykle wszystkie jakies zakatowane widuje ;(

W123 300D Automatik

SevenFifty 92

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

nie wiem gdzie umiejscowiony jest bagnet w krązowniku seicento, ale gdzie by nie był, to chyba mocno dziwne ze sobie podskakuje jak piszesz. mozesz go lekko wygiąc, tak aby spreżynowo oparł sie o scianke rurki w której biegnie. a swoją drogą wywalający olej przez rurke od bagnetu, nie swiadczy czasem o raczej drastycznej usterce motoru??

pozdr,
Nimnod

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Jeśli odkręcisz wlew oleju i też będzie rzygał to masz silniczek do remontu.
Nie powinno tak walić olejem.

Ex W123 200D

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

moim zdaniem to mogła zamarznac odma od skroplin pary wodnej i wywaliło bagnetem....

Ludziom brak kultury zupełnie,wczoraj jak wychodziłem z knajpy ktos mi nadepnął na rekę!!!

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

A dajcie spokój z remontoem. To auto ma 5 lat i moja żona nim jeździ od nowości. Przebiem ma ledwo 75 tys. NIe wierze ze takie gówno robią. Olej bierze ale nie bardzo, nie kopci kompresje trzyma. Do remontu daleko. A bagnet po prostu wywaliło i se tak bulgotało. A z tą odma to faktycznie tak moze być. No cóz. To tylko fiat. Jutro idzie do garażu beka będzie zimować. Tandeta. Coraz bardziej jestem skłonny sprzedać to i kupic 190 żónie

W123 300D Automatik

SevenFifty 92

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

W maluchach był to dość częsty problem. Nie wiem jak wygląda bagnet w SC, ale do malca można było kupić tą gumę która bagnet uszczelnia.

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

kilka zwojów dobrej taśmy izolacyjnej załatwi sprawe. Tylko sprawdz odme, czy jest drożna i możesz zakończyć temat.
To tylko FIAT

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Nie zabardzo wiem gdzie ta odma w tym wynalazku jest. Ale pobyt w garazu załatwił sprawe. ODepchało sie badziewie. Bagnet załatwilem izolacją i jest cool. Jedynie pozostał problem smordu przypalanego oleju bo jeszcze oblany sinlik jest. Ale trudno. W lato będzie mycie. Dzięki za pomoc. Jak miałbym robić remonto silnika po 75tys. to normalnie bym mu wstawił silnik od kosiarki

W123 300D Automatik

SevenFifty 92

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00