MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest wt wrz 09, 2025 6:13 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
wiarus junior
Awatar użytkownika

;)

Jeżeli kiedykolwiek ktokolwiek zastanawiał się, na co są przeznaczane składki za abonament RTV – teraz już nikt nie będzie miał wątpliwości,

Właśnie właściwie, celowo i zgodnie z misją publiczną - wydano kwotę odpowiadającą miesięcznemu abonamentowi od ponad pół miliona Polaków:

http://wiadomosci.onet.pl/1175903,11,item.html

[zlosnik]

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Heh. "Standarcik jazzowy" :-) A program rzeczywiście jest do bani, nie dziwię się, że spada oglądalność... ja sam przestałem korzystać z telewizora w ogóle w tygodniu już dawno temu, tylko w weekendy jak jestem w Legionowie to znudów wieczorem coś zerknę. Generalnie same powtórki... "nuda Panie", a w świeta na bank będą "Sami Swoi". :-)

Pozdrawiam,

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

harrier pisze:
A program rzeczywiscie jest do bani
i tu sie troche z przedmowca nie zgodze, bo TVP jako jedya stacja (z tych ogolnie dostepnych) daje nam mala porcje kultury. Ot np. "Kocham Kino" filmy z najwyzszej polki, czy teatr TV, ktorego ja nie ogladam, ale moze ktos... Majac do wyboru kretynska ramowke TVNu czy Polsatu to wybieram jednak TVP.

i abonament zaplace, niech se chlopaki poszaleja nowymi furami i tak za 20-30 lat te samochody trafia do takich swirow jak MY

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

SKOWRON pisze:
za 20-30 lat te samochody trafia do takich swirow jak MY

jak dotrzymaja

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

SKOWRON pisze:
daje nam mala porcje kultury

Rzeczywiście, prują się jak koronka, żeby nie zejść już doszczętnie na psy. Moja opinia na temat TVP jest wyrobiona na podstawie ramówek weekendowych, a tego co pamiętam TeatrTV leci w poniedziałek. Kiedyś nawet fajne rzeczy leciały w TVT, ale od jakiegoś czasu przeglądając program nie znajduję ani w Kocham Kino ani TeatrzeTV nic co by mnie zainteresowało - oczywiście może się również okazać, że to mi się w głowie poprzewracało. Niestety coraz mniej dobrych programów w TVP leci - kiedyś był taki cykl "Czas na dokument", tam ciekawe rzeczy pokazywali, znalazłoby się jeszcze parę przykładów na to, że poziom programów spada. Za dużo konkursów i "płytkich" seriali.
SKOWRON pisze:
Majac do wyboru kretynska ramowke TVNu czy Polsatu to wybieram jednak TVP.

O TVN i Polsatu nie ma co porównywać z TVP. TVN potrafi ten sam film puścić dwa razy w jeden weekend... no i 30minutowe przerwy na reklamy - "porażka". Poza tym w ramówce tych programów już nie starcza miejsca między reklamami i teleturniejami na coś ambitnego.
SKOWRON pisze:
i abonament zaplace, niech se chlopaki poszaleja nowymi furami i tak za 20-30 lat te samochody trafia do takich swirow jak MY

I ja też zapłacę, ale nie poprę kupowania za to linuzyn - po matize by starczyło :-P A za 20-30 lat to te auta wylądują na złomie, chociaż złomiarze skupują raczej metale a nie plastiki. Nie spodziewałbym się, że ktoś te limuzyny będzie szanował - stara prawda mówi, że zaden samochód tak dobrze nie podjeżdza pod 30cm krawężnik jak służbowy. :-)

Pozdrawiam,

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

harrier pisze:
Nie spodziewalbym sie, ze ktos te limuzyny bedzie szanowal
, miejmy chociaz nadzieje ze do samochodow dostana kierowcow, ktorzy umieja krecic kolkiem (za nasze pieniadze oczywiscie) wtedy samochode beda jeszcze do odzysku.

"samochod firmowy, samochodem wyczynowym"

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

SKOWRON pisze:
miejmy chociaz nadzieje ze do samochodow dostana kierowcow, ktorzy umieja krecic kolkiem

"mejbi" Ja obserwacje mam takie: Była sobie kiedyś niemiecka firma budowalna, która miała przedstawicielstwo w polsce. Kolega pracował w tej firmie jako kierowca, miał służbowego fokusa, korzystał z niego do wszystkich celów i potrafił zatankować paliwko także kolegom (kiedys wspomniana firma "zafundowała" dla 6 osób parę wyjazdów na mazury). Jak się dobre czasy skończyły i kolega dostał limity na paliwo i kilometry to pojechał do warsztatu i rozłączył licznik kilometrów tak, żeby podłączać go tylko jak jeździł w sprawach służbowych - dzięki temu auto które n kilometrach powinno mieć przegląd (Waciek będzie pewnie wiedział ile jest równe n) miało robiony przegląd po 2n albo i 3n. Domyślam się, te limuzyny to nie W123 w dieslu i ich trwałość jest określona długością czasu gwarancji. Myślę, że takich przykładów da się namnożyć i dlatego raczej sądzę, że wątpie w "ocalenie" tych aut. Na jednej piątej palców jednej ręki jestem w stanie zliczyć znanych mi kierowców, o których z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że dbają o służbowy samochód. :-))

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

harrier pisze:
SKOWRON pisze:
miejmy chociaz nadzieje ze do samochodow dostana kierowcow, ktorzy umieja krecic kolkiem

"mejbi" :-))

:o

A ja mam nadzieje ze nie dostaną. Bo wtedy abonamentu już nie zapłacę. To ma byc abonament na TV - nie komercyjną, wspierająca Polską kulturę - a nie na limuzyny i do tego z kierowcami.

:evil:

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Samsung1 pisze:
To ma byc abonament na TV - nie komercyjną, wspierająca Polską kulturę

Zgadzam sie, dlatego napisałem, że po matizie wystarczy... ale żeby nie było tak bardzo "ortodoksyjnie", to zgadzam się z tym, że auto służbowe może być potrzebne, ale bez przesady to. :-)

Jak to kiedyś przy innej okazji powiedział Gajos: "... nie ma to-tamto, pieniądze nie pieniądze, bo jest tak, że najsamprzód jest kultura, potem długo długo nic i potem sztuka, na końcu..." :-P

Ale, żeby zabardzo nie odpływać od tematu, to może się szanowni wypowiedzą, co z chęcią oglądają w telewizji (niezależnie od tego czy publicznej). Generalnie waszym zdaniem jakie programy zasługują na uwagę?

Pozdrawiam,

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

harrier pisze:
... "nuda Panie", a w świeta na bank będą "Sami Swoi". :-)

i "jak rozpętałem trzecią wojnę światową"

[totalszok]

http://www.beczkolandia.pl
http://www.kali-tramp.pl

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00