Dzięki wszystkim za wyrazy współczucia.
howser pisze:
A jak policja doszła że to akumulator???
W podobny sposób jak i ja:dokładnie przejrzeli kable elektryczne (zdecydowana większość pozostała, spaliła się tylko izolacja) i stwierdzili brak śladów "zespawania" czyli stopienia się poszczególnych linek w wiązce, co świadczy o braku zwarcia w instalacji. Poza tym stan akumulatora i "centrum" pożaru z prawej strony samochodu.
(me: how) pisze:
W porę wyszedłeś.
Zaprosiłeś policję, żeby wyluczyć podpalenie, czy będziesz chciał coś od Centry?
Raczej wszedłem, od pozostawienia samochodu w garażu do zauważenia pożaru minęło kilka godzin. Policja przyjeżdża na miejsce pożaru obligatoryjnie, podpalenie wykluczam ponieważ garaż był zamkniety.
Aku był już dawno po gwarancji i chociaż kręcił wspaniale , swoje lata miał,więc dochodzenie odszkodowania od producenta mija się z celem.
WeebShut pisze:
Współczuję ... w jaki sposób akumulator może doprowadzić do samozapalaenia ?
Podobno może urwać się cela a wtedy zetknięcie jej z inną płytą działa tak jak położenie klucza na klemach. Kilka razy słyszałem ale pierwszy raz widzę...
Xytras pisze:
Co do kombi to ja bym to ciął, bo tak przepalona konstrukcja chyba nie powinna już jeździć po drogach, a wygląda zbyt pięknie żeby ktoś kto to kupi rozebrał na części
Oczywiście że tak, zadając pytanie czy sprzedać w całości czy na części , miałem na myśli: w całości - na części.
MajsterGarage pisze:
Wspołczuje... Jak bedziesz sprzedawać 240TD, to daj znac.
Daję znać

szczegóły na privie