agaj666 pisze:
a jak wśród tej niewiele znaczacej liczby będzie ktoś z twojego bliskiego otoczenia....co wtedy?
Niestety tak miałem teraz, póki nie zginie osoba z twojego otoczenia, która miała zaledwie 25 lat i całe życie przed sobą, bo idiota nie dośc, że leciał na czołówkę, to nawet nie chciał zapalić świateł, to liczby zabitych na drodze sa tylko zwykłymi cyferkami.
agaj666 pisze:
nawet gdyby to był ułamek procenta to i tak warto
Jestem tego samego zdania. Nawet uratowanie 30 osób jest warte, bo niestety ale w tych 30 może się znaleźć ktoś z Twoich bliskich
Noon pisze:
Tak jak napisałem trzeba myśleć a nie bezwzględnie egzekwować prawa/przepisy bo czy go zobaczysz 5 metrów przed maską bez świateł czy 10 m ze światłami to i tak nie uciekniesz przy debilach którzy popychają ile wlezie
Tłumaczył chłop kriwe na miedzy ... czy Ty nie rozumiesz, że ze światłami zobaczysz go wystarczająco szybko ? czy w nocy samochód widzisz 10 metrów przed maską ?
Noon pisze:
Mało, trzeba walczyć z przyczynami a nie skutkami a tych nawet 100 mniej zabitych to ewidentnie skutek.
Oczywiście że tak !! Jestem tego samego zdania, ale niezapalanie świateł przez debili w warunkach ograniczonej widoczności to też PRZYCZYNA !
Noon pisze:
Ok. Ja jestem zdania że za obszarem zabudowanym jak najbardziej.
No i kręcimy sie w kółko. Czyli ciemny las, wioska w środku, tam obszar zabudowany, pieprzyć to, nie zapalajmy świateł bo nie trzeba.
Noon pisze:
Lepiej niech wymyślą że każdy ma mieć obowiązkowo dodatkowe ubezpieczenie OC z którego będą pokrywane leczenia, albo każdy pokrywa sam z własej kieszeni.
Nawet nie będe tego komentować. Jestes w stanie zapłacic dodatkowe 500 zł rocznie, ale świateł nie włączysz bo zużycie na 100 km wzrośnie Ci o 0.001 litra. No cóż. Tak jak powieział And, naród polski ma to we krwi, żeby marudzić, a sam nic lepszego by nie wymyslił (powiem więcej, dodatkowe OC to dopiero debilny pomysł). <br>
Dodano po 1 minutach.:<br>
Jarzyn pisze:
Nie mogę się doczekać dnia kiedy w Polsce co kilkaset metrów będzie ustawiony ukryty foto-radar.
Ja też. Będe wiedział, ze ja i moja rodzina dotrzemy do celu bezpiecznie.