MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pt wrz 05, 2025 3:17 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Taka prawda - to nie jest moto do jeżdżenia tylko do "mania"!

Tytuł:
postmajtek

Nie wiem dlaczego każdy uważa motocyklistów za dawców organów, oszołomów lub inaczej nazwanych tutaj nie wymienionych...
mam 4 maszynki w garażu i używam ich regularnie....
enduro jeżdze nawet teraz [zlosnik]
nie rozumiem tylko ludzi którzy sie upieraja jezdzic wydumkami wbrew zdrowemu rozsądkowi.Pare lat temu na trasie do łodzi przyłaczył sie do mnie koleś zaporkiem prze 200km stawaliśmy chyba 4 razy jak mu cos prawie nie odpadlo to olej zagotował i tak na okretkę.... :roll:
ja lubie wsiąśc i jechać a nie martwić sie czy dojade
żałoby za paznokciami też nie lubie na codzień... [zlosnik]

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

POL pisze:
Nie wiem dlaczego każdy uważa motocyklistów za dawców organów, oszołomów lub inaczej nazwanych tutaj nie wymienionych...
mam 4 maszynki w garażu i używam ich regularnie....
enduro jeżdze nawet teraz [zlosnik]
nie rozumiem tylko ludzi którzy sie upieraja jezdzic wydumkami wbrew zdrowemu rozsądkowi.Pare lat temu na trasie do łodzi przyłaczył sie do mnie koleś zaporkiem prze 200km stawaliśmy chyba 4 razy jak mu cos prawie nie odpadlo to olej zagotował i tak na okretkę.... :roll:
żałoby za paznokciami też nie lubie na codzień... [zlosnik]

naucz się wreszcie cytować, ok?

C114 250 2,8 '71, S203 220 CDI '04, W115 200 '72, W123 200 '84, C123 230 '82, W116 350 '77, C123 280 '80, S202 250TD '98, W124 300D '88, W201 1.8 '91, W202 180 '99

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

wedlug mnie jeden lubi to a drugi to a jeszcze inny to i to. sadze ze jazda na wszelakiego rodzaju sprzecie wywodzi sie jak nie z kasy to z wlasnej nieprzymuszonej woli. jedni lubia jezdzic mesiami inni bmw jeszcze inni scigaczami, chopperami, motorowerami i wynalazkami z silnikami zapa czy syrenki. wszystko rzecz gustu. ja tez lubie powyglupiac sie na trialu w terenie czy depnac na trasie w pedal w bmw ale wsiade tez z przyjemnoscia do 30 letniego mesia czy pojade na rajd na wuefemce z predkoscia 50km/h. pewnie ze sa ladne i niechlujnie zrobione samoroby ale krytykujmy to po cichu bo to co tobie wydaje sie kupa g...wna dla innych jest spelnieniem marzen.
---------------------
.Pare lat temu na trasie do łodzi przyłaczył sie do mnie koleś zaporkiem prze 200km stawaliśmy chyba 4 razy jak mu cos prawie nie odpadlo to olej zagotował i tak na okretkę....
---------------------
a tak poza tym nie zdziwilbym sie tak bardzo jakby okazalo sie ze gostek z ktorym mierzyles sie na trasie nie parkuje w garazu obok tego obskurnego SAMA ladnie utrzymanej 115...
a temat stereotypu motocyklisty sadze ze jest tak rozlegly ze niejedna ksiazke na temat zachowan kierowcow polskich w stosunku do motocyklisty napisac mozna by.

Obecnie: W124 200E '89

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

pffffffffffffffffff ..........................

POL pisze:
.Powychodziły ztego potworki,ktore nie były a ni szybkie ani bezpiecznie

potworki to zawsze wychodzą z samoróbek, jedne zrobione porządnie, a drugie do dupy ... jak chcieli mieć szybki motór to trzeba było zbierać na jakiegoś zzr-a czy coś

a że nie było bezpieczne ... no cóż zawsze byłem zdania że "jak nie potrafisz to się nie pchaj na afisz"
Widziałem na własne oczy ramy wyrzeźbione z rur, wydłubanych ze ścian w domu po remoncie ... (na szczęście mało)

POL pisze:
Na paru zlotach w zeszłym sezonie widziałem raptem jednego

jakoś mi się wierzyć nie chce ... ja widziałem więcej ...

POTWORKI -- własnymi rękami nie zrobisz super bikea

POL pisze:

a inni lubią się babrać w smarach po pachy na trasie .... jak im sie rozsypie skrzynia w połowie trasy gdynia - zakopane to się zaczyna dobra zabawa ...
druga sprawa nie każdego stać na motóry za 20-30 czy 60tyś... dlatego jeżdżą uralem, avo czy innym w bardzo dobrym stanie ... i kochają to co mają ...

jeszcze...
motocykliści motocyklistami ale też nie trzymają razem jakby się mogło zdawać ... np: jakieś tam różne marki choperów i zabytków ... nie za bardzo lubią przecinaki ... ale zauważyłem że od pewnego czasu od kiedy dzidziuś na 18 urodziny dostaje ZXR 750, albo inne japońskie ustrojstwo co ma 3s do100km ... tymbardziej że jak wszystko motóry też tanieją ... i jak kilka lat temu tylko niektórych było stac żeby kupić sobie śmierć za 20tyś , tak teraz za 8 tysięcy mozna kupić naprawde szybką maszynke ... z niemiec po 4 dzwonach ... ale tatuś co kupuje nie wie no i trach ...
tyle...

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

punkt widzenia zależy od punktu siedzenia:
-kierowca samochodu widzi ścigacza mknącego z prędkością 150km/h na spotkanie śmierci
-motocyklista jedzie rozsądnie bo w granicach swoich umiejętności i warunków atmosferycznych
-kierowca samochodu wścieka się na motocyklistów którzy pojawiają się z nikąd
-motocyklista widzi kierowce samochodu który znowu zapomniał sprawdzić w lusterku czy coś go nie wyprzedza
-kierowcy samochodów dzielką sięna kategorie: Z_punktu_A_do_B, Zaopatrzenie, Kierowca_kochający_jeżdzić
-kierowcy motocykli dzielą się na: Kochających_motocykle, Kurier
kategorie w obu przypadkach nie musza być rozłączne)

Najczęstsze różnice między motocyklistami a samochodziarzami: jedni chcą jechać a dródzy dojechać i wszyscy mają prawo bawić się jak chcą.

Mnie przestało już ruszać że ktoś mówi o motocyklistach "dawcy nerek"

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"

Tytuł:
postmajtek

dowiedziałem sie dzisiaj że umarła ważna i powszechnie znana osoba
CIPIÓR z KRAKOWA jeżeli ktoś przez ostatnie 20 lat był choć na 3 zlotach motocyklowych powinien go znać.Date pogrzebu podam po jej ustaleniu
SPOCZYWAJ W POKOJU BOGUŚ

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00