Hej,
Po kolei:
1. Inwentaryzację G w Polsce prowadzimy od wielumiesięcy na G Hunters forum gelenda.pl.
2. Periodyk jest ok, bo jest tworzony przez MB przy współpracy z nami - użytkownikami i pasjonatami G. Sporo artykułów pisze Tomek Gdawiec - jeden ze współzałożycieli MORC oraz portalu gelenda.pl, dotychczasowy organizator i współorganizator każdej z pięciu dotychczasowych edycji Grypy oraz G30 w Węgorzewie. Ja mogę sie pochwalić póki co moimi zdjęciami, które są tam publikowane i nazwiskiem w stopce redakcyjnej. Czytam regularnie, a 2 dni temu zarejestrowałem sie na mercedes4x4.pl - jak znajdę czas, to dokładniej sie przyjrzę temu portalowi.
3. WOLF w wersji, jaką posiada M4E jest najlżejszym wśród G, więc w cięższym terenie i między drzewami radzi sobie najlepiej. Nie to, co moja kolubryna, choć wcale nie narzekam.
4. Kolega ze Srebrnej Góry chyba ostatnio przygotowywał dla nas trasy na 5. Grypę i zdaje się, że zrobi to znów na 6. edycję tej imprezy. Oranizatorem będzie wrocławski klub G.
5. Unimog. Cóż rzec? Wystarczy westchnąć. Piękne rozwiązania i zastosowania. BTW: Szukam słynnej fotki Unimoga podczepionego do kolei linowej i tak transportowanego. Gdyby ktoś przypadkiem namierzył, to uśmiecham się o maila.
Ostatnio wraz z Małgosią, Łysym i Madzią zaliczyliśmy (z przygodami natury wyładowczej) wyprawę do Toskanii. Po drodze Traktor dotarł do miejsca urodzenia, czyli do manufaktury w Grazu:
Wreszcie znaleźliśmy się w pięknej Toskanii (na focie okolice Pienzy):
Aż w końcu nas pogibało, a Gela dostała od Madzi z łokcia:
Pozdrawiam