MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest sob sie 09, 2025 1:18 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Jechalem z tym alanem - kolega ma - do Wawy i do Szczecina i wiedzialem i generalnie informajce ktore potrzebowalem zdobylem.

Z slupkow wynika ze gdzies na 10-12 km jest dobry zasieg, a 14 to maks...pytanie czy wiecej jest bardzo potrzebne no i o ile mozna zwiekszyc ten zasieg bo moze gra jest nie wart swieczki, szczegolnie gdy potrzebuje CB ktore latwo przekladac z auta do auta.

Kiedyś:
Matiz z kratką - Twardy Zawodnik; MB W124 230TE Aut. - Baleron Forever; Ford Focus II 5d - Fantastic Sam Plastik

Dziś:
Ford Focus kombi III - cholerne 6 biegów!

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Numer GG: 2116615
zebda
jedź do bogdana na przybyszewskiego 99 były budynek polmo, kup u niego unidena (chyba 520) tego z RF gainem a reszte on Ci dobierze. Jak chcesz mozemy podjechac razem (czesto u niego bywam). Mozemy sie spotkac - pokaze Ci jak smiga herbert i co nieco moge Ci podpowiedzieć.

pozdrawiam

Tytuł:
wiarus senior

Kupiłem tydzień temu Herberta http://www.allegro.pl/item131198988_cb_radio_herbert_asc_ostanie_sztuki_wyprzedaz_.html
+ antene magnesową ( do "wypasionego" czarnego W124 jakoś nie wyobrażam sobie anteny przkręcanej na rant klapy bagażnika) tez President'a
W tych pieniądzach to jest chyba najleprze co można kupić.
A co do anteny, mam pomysł żeby zamiast fabrycznej antenki od GSMu montowanej na końcu dachu, zamontowac podstawe na stałe, jednak potrzebował bym cholernie dobrej małej anteny, tak aby wyglądało na "fabryke" czyli tak do 30cm)
A magnesową bez problemu chowam do bagażnika, na środku klapy mam naklejona folie przezroczystą ( trzeba się przyglądac że jest naklejona) żeby nei rysowac lakieru.

Herbert jest proporcjonalnie b.duży, ale do W124 elegancko na fabrycznych elementach mocowania chowa się pod schowkiem nad nogami pasażerki. Jako że deska jest z metalu, to na samym dole deski, jak juz zaczynają sie plastikowe osłony od spodu, wystarczy przykręcić fabryczny uchwyt , i radio jest jeszcze łatwe w użytkowaniu, a na tyle nie widoczne że po odkręceniu gruszki (lub jej schowaniu za CB) nie widoczne z zewnątrz ( mam przyciemnione szyby 30%).

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Marcin S pisze:
W tych pieniądzach to jest chyba najleprze co można kupić.

polemizował bym... (jackson, lincoln, choćby stary berbercik)
we wcześniejszych postach miałem na myśli starego herberta - perfekcyjny odbiornik, nie to co w ASC
Marcin S pisze:
nie wyobrażam sobie anteny przkręcanej na rant klapy bagażnika

dlaczego??? bo ślady zostawi???
oryginalne akcesoria presidenta, podkreślam ORYGINALNE są tak samo dobre jak stare mercedesy a przez magnesówke nie dość, że "tyrasz" radio to nie wykorzystujesz jego możliwości w połowie...

Tytuł:
wiarus senior

tak, tylko taką magnesówke, odklejam od klapy i chowam do bagażnika... i juz tak szybko nie ukradną, szczegolnie jak sie człowiek po mieście całymi dniami kręci.
No i czego oczy nei widzą tego sercu nie żal

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

no niby tak, ale z uchwytu mozesz tez w kilka sek sciagac antenke (przykrecona na motylka)

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

"Sirtel Santiago 1200
Kultowa, markowa antena CB może być mocowana na otwór w dachu jak i na podstawie magnetycznej (min 14 cm) długość anteny ok 195 cm. Antena ma regulowany kąt nachylenia promiennika. Jedna z najlepszych anten samochodowych CB. Bardzo solidnie wykonana, bardzo dobre osiągi." (http://radioamator.elektroda.net/antenycbmobil.html)

Słyszałem wiele bardzo dobrych opinii nt Santiago 1200, generalnie ludzie nie chca miec juz zadnych innych. Sam mam Santiago 600 (nie bylo 1200 tam gdzie kupowalem a sie spieszylem) i tez bardzo polecam.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3

Strefa czasowa UTC+02:00