MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest ndz sie 17, 2025 4:39 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 80 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 6
Autor Wiadomość
 Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

leopold pisze:
Wnioskowanie, iż Leopold jest zadowolny z życia jest błędne.

Proszę czytać ze zrozimieniem. Stoi wyraźnie, że to ja jestem zadowolony. Pozdrawiam raz jeszcze.

MB W201 190E 2.0 KAT 1992 r.
Nissan 350z '08 (480KM TT)
Ferrari Testarossa '91
Intrall Lublin III '05
2oo: Honda CBR 1000RR '08
Aprilia RSV4

Tytuł:
wiarus junior

Mor pisze:
leopold pisze:
Wnioskowanie, iż Leopold jest zadowolny z życia jest błędne.

Proszę czytać ze zrozimieniem. Stoi wyraźnie, że to ja jestem zadowolony. Pozdrawiam raz jeszcze.

Faktycznie!!! Bardzo mi miło z tego powodu :)
Pozdrawia skonfudowany Leopold

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

leopold pisze:
amatox pisze:
wpadka ;] prawo nie powinno być przeciwko wolności - chyba że ta w swoich skutkach ma na rzeczy ograniczenie cudzej wolności.

Nawet anarchiści postulowali społeczeństwo oparte na poszanowaniu wolności jednostki i solidarności społecznej. W takim razie domagam się poszanowania mojej wolności poprzez nie obciążanie mnie kosztami bezpośrednimi bądź pośrednimi leczenia, utrzymania, opieki i co kto tam chce osób nie stosujących pasów, kosztami, trzeba dodać, ktore z kolei muszę płacić w imię solidarności społecznej. Ja chciałbym tę kasę lepiej zainwestować (chociażby na szampana i panienki).

W normalnym systemie ubezpieczen poprostu przepisujesz sie do innej ubezpieczalni, ktora nie ma opcji jazdy bez pasow, wiec jest tansza. Proste. Moze kiedys w PL tez bedzie wolnosc wyboru... kto wie

W124 230E '87
Drink Beer!

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

witek-sec pisze:
proszę już nie piszcie głupot

leopold pisze:
Nawet anarchiści postulowali społeczeństwo oparte na poszanowaniu wolności jednostki i solidarności społecznej. W takim razie domagam się poszanowania mojej wolności poprzez nie obciążanie mnie kosztami bezpośrednimi bądź pośrednimi leczenia, utrzymania, opieki i co kto tam chce osób nie stosujących pasów, kosztami, trzeba dodać, ktore z kolei muszę płacić w imię solidarności społecznej. Ja chciałbym tę kasę lepiej zainwestować (chociażby na szampana i panienki).

No, to ja będę w tym temacie kończył, bo wychodzi na moje ;) Tyle że skoro zgadzasz się na życie w tym/takim społeczeństwie i takie tam bla bla - oraz godzisz się na to aby państwo narzucało Tobie wolę, wówczas godzisz się mimowolnie na to aby z tych składek opłacać takiego bezrozumnego typa jak ja, kiedy zdarzy mi się wypadek i z braku pasów sieknie mi kręgosłup .... powiem wówczas "o ku***, Leopold miał rację", a Ty ze swoich składek oddasz mi na rehabilitację [zlosnik] i nic nie powiesz, bo skoro teraz buntujesz się na płacenie składek dla bez-pasowca, to stajesz się identycznym opozycjonistą jak ja wobec pasów.

Zresztą..... anarchia zawsze była mi obca. Jestem zwolennikiem norm i zasad - ale społecznych, kiedy to prawo ustawodawcze wynika z prawa zwyczajowego, pilnując wolności poszczególnych jednostek społeczeństwa, a nie kiedy prawo ustawodawcze kroczy w kierunku ubezwłasnowolnienia (wiem wiem... pasy to przykład zbyt przejaskrawiony - jednakże ma on już znamiona takiego kroku).

Zaczyna się od pasów - a później kilku "mądrych", bo wybranych przez resztę społeczeństwa wymyśla coraz to bardziej absurdalne przepisy - tylko czekać jak dostanę mandat za to że miałem nieprawidłowo ustawiony fotel ustawiony, bo np. o 3cm do tyłu... Zaczyna się od pasów - później mówią nam jak mamy wychowywać nasze dzieci, jak je uczyć, co je uczyć - i niby nie mam nic przeciwko, póki są to wyłącznie wskazówki i zalecenia, gorzej jeśli obiera to formę prawną identyczną do pasów!....

OT
leopold pisze:
to marni herosi demokracji, raczej frakcja polityczna, która zaszczuła Sokratesa

Czyli że Sokrates miał rację twierdząc że demokracja jest złem które będzie rodzić takich *herosów* ... a tacy herosi właśnie tworzą nam przepisy prawa.

Honda VT 1100 SHADOW
Ex: MB W123 300 d '79
Ex: BMW E32 735i '87
Ex: Honda VF 750 F

Tytuł:
wiarus junior

amatox pisze:
Czyli że Sokrates miał rację twierdząc że demokracja jest złem które będzie rodzić takich *herosów* ... a tacy herosi właśnie tworzą nam przepisy prawa.

Nie koniecznie.
Tak na pewno to nie wiemy, co mówił Sokrates i dlaczego to mówił... być może tylko starał sie pokazać, że pewne projekty są do niczego... . A nawet jeśli rzeczywiście szczerze uważał, że demokracja jest zła, to zamordowanie go przez tzw. "demokratów" wcale nie potwierdza prawdziwości jego sądów. Raczej tylko, że owi "demokraci" demokratami nie byli.
Pozdrawia smętny Leopold

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 80 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 6

Strefa czasowa UTC+02:00