matrix pisze:
Rozumiem, że szwagierka i pozostali pracownicy te świetne zarboki mają z ZOZ'u, i to jest ich jedyne źródo utrzymania? Jeśli tak, to faktycznie pozazdrościć, to chyba ewenement w skali naszego kraju.
Szwagierka jest pracownikiem administracyjnym (nie lekarzem) tego szpitala, który zatrudnia kilka tysięcy osób. Napisałem chyba wyraźnie ile zarabiają w tym szpitalu = czyli można, a czy dorabiają - napewno, bo czy lekarz będzie zarabiał w szpitalu 2000 czy 8000 i tak sobie dorobi, przynajmniej ten co ma taką możliwość (specjalizację). Napewno nie jest to jedyny szpital w PL, który nie przynosi strat a zarabia. Uwierz, że jest wiele szpitali które sobie doskonale radzą.
matrix pisze:
Wiesz o co chodzi? Środowisko lekarskie było od zawsze w głębokim poważaniu rządzących jak i obywateli. Gomułka już gadał, że oni się wyżywią a IV RP ma chyba podobne zdanie na ten temat.
Ale poniekąd są sobie winni takiej opinii, wychowywałem się na ulicy, na której mieszkają lekarze, mają najładniejsze domy w okolicy i najlepsze samochiody, najlepsze wyposażenie domów, najładniejsze ogródki. Kiedy w 1996 roku moja Mama jeżdźiła kilkunastoletnim Fiatem 126p to Pan doktor jeździł nowym W210 300TURBODIESEL, żona miała auto i oboje dzieci, które wtedy się uczyły też. Ja jeździłem rowerem. Oczywiście oboje dzieci było na medycynie bo nie mieli wyboru i mają w tej chwili prywatną klinikę (oprócz tego mają dobre stanowiska w miejscowym szpitalu).
matrix pisze:
Co do tego betnonowego koła, uważasz, że faktycznie nasza administracja tak mizernie ciągnie, że już od ust sobie odejmują i więcej nei są w stanie? Są pieniądze na powoływanie niepotrzebnych ministerstw, i dofinansowywanie instytucji mało ważnych dla przeciętnego obywatela.
Wyraźnie napisałem że tak jest i wyraźnie napisałem, że Oni na górze sobie nie odbiorą od ust, ale pozostałym podatnikom owszem. Tak jest, było i będzie i tego nie zmienimy.
Ja kończę już swoje wypowiedzi bo ciągnięcie tego moim zdaniem nie ma sensu, masz inne doświadczenia z dzieciństwa
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
i ja mam inne, ale oboje życzymy sobie, żeby było dobrze w
służbie zdrowia.
Również pozdrawiam!