MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pt sie 29, 2025 10:03 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
swój chłop

Smierc na drodze? Przewaznie glupota.

Autostrada A4, jade sobie w nocy, deszcz pada tak, ze nie widac kompletnie nic - pasow nawet nie widac (na czuja [zlosnikz] ), jade 120-130, obok mnie nagle przejezdza jakis samochod (w takiej pogodzie to nawet nie poznalem jaki), napewno mniej niz 160-170 km/h nie jechal, ja nie wiem, mysli ze ABS, ESP czy cholera wie jeszcze co... to mu pomoze przy poslizgu? To moze pomaga przy mniejszych predkosciach, ale nie przy 160 czy wiecej...

Bardzo irytuja mnie rowniez kierowcy za kolkiem nowych samochodow, jezdzi po miescie w taki sposob jakby mu bylo wszystko wolno i byl sam na drodze - wpieprza sie bez migacza, nie sygnalizuje skretow...pelno przykladow mozna podawac...

Jeszcze spotkalem sie z taka sytuacja - stoje na parkingu, widze, ze koles wyjezdza sobie nowym golfem tylem z miejsca parkingowego, nie patrzy za siebie czy cos jezdzie, nadjechal samochod, wystraszyl sie i odruchowo trabnal, facet z golfa (starszy koles) odrazu wyskoczyl i drze sie:

"co ty baranie, nie widzisz, ze ku*rwa wyjezdzam?"

Oczywiscie wyjezdzajacy golfem z parkingu pierwszenstwa nie mial...

Kultura polskich kierowcow nie zna granic...

Mam znajoma Amerykanke, ktora jest z konsulatu - ma rejestracje Korpusu Dyplomatycznego (i naklejeczke CD na szybie) - Jezus jak Ona jezdzi! [zlosnik] , policja za "przewinienia" nie zatrzymuje Jej w ogole - bo i nie moze :) , wlasnie dla siebie teraz bede probowal zalatwic taka tablice rejestracyjna [zlosnik]

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Czytajac Wasze posty jednak dochodze do wniosku ze glownie chodzi o kulture, a nie o tragiczny stan naszych drog. Nie mamy drog, to jezdzijmy z taka predkoscia, na jaka one pozwalaja. Jest ciasny obszar wiejski to nie zapieprzajmy 100km/h bo jak wyskoczy nam pies czy dziecko na ulice to za zadna cholere nie zatrzymamy auta na deklarowanych przez producenta 40 metrach..
W Szwajcarii ludzie maja wiecej szacunku do siebie na wzajem. Maja wysmienite drogi, bez dziur i niespodzianek. Swietnie oznakowane, szerokie. I nikt tam sie nie spieszy dostawczakiem migajac nerwowo swiatlami na zawalidroge przed nim, bo musi obskoczyc jeszcze 30 sklepow.. Na Tiry znalezli sposob (heja na tory). Na skrzyzowaniach kierowcy sa do bólu uprzejmi, ze Polakowi az ciezko sie w tych realiach odnalezc.. Wiec jednak sie da.
Szanuje wszystkich kierowcow, a w szczegolnosci Tirowcow, jednak apeluje o rozwage, bo bledy (spowodowane niestety nieraz glupota) bywaja tragiczne. A przytoczone w Waszych postach przyklady tylko podrzymuja moje przekonanie...
Pozdrawiam i zycze rozsadnej jazdy!

'94 BMW R1100GS Balbinka, '95 Honda NTV 650 Honoratka, '60 Awo 425S
ex - '88 MB 124 200TD

Tytuł:
swój chłop

wpelczarski pisze:
Czytajac Wasze posty jednak dochodze do wniosku ze glownie chodzi o kulture, . Na skrzyzowaniach kierowcy sa do bólu uprzejmi, ze Polakowi az ciezko sie w tych realiach odnalezc..

w zasadzie jezdze bardzo kulturalnie :D w pracy mi sie nie spieszy przepuszczam przez pasy sikoreczki (zawsze)a nawet czasami babie :P
ale tu wchodzisz juz w inna dziedzine zycia czemu taki Szwajcar czy Niemiec ma byc zestresowany i nieuprzejmy ????niestety u nas codzien walczysz o przetrwanie to narod jest troszke nerwowy :P
co do drog mieszkam w takim miejscu gdzie ruch jeszcze nie jest duzy ale wyprzedajac traktor z predkoscia 50 wale na muldach glowa w sufit to troszke przesada .Jest tez zakret gdzie zginelo pare ludzi i co???? oczywisie czarny punkt i ludzie dalej gina a zaden nie pomysli zeby po prostu zmusic kierowcow do wolniejszej jazdy

Tytuł:
Klubowicz

Co do drogi, na ktora trafiles, gorzej juz nie mogles. Trasa sochaczew - kolbiel stanowi obwodnice dla TIRow. Waska, koleiny i kupe spieszacych sie TIRowcow. Czas to pieniadz, stala predkosc niskie zuzycie paliwa - tez pieniadz. Rzeczywiscie na wysokosci Slomczyna byl tam w piatek wypadek smiertelny.

Tytuł:
Swoja BABA
Awatar użytkownika

Wczoraj tj. 17.09.2006 ok. godziny 18.00 na trasie Dębica - Pilzno na tzw. Parkowskiej Górce (ok. 3 km. przed pilznem ) zakończył żywot jeden z pięciu zabytków powiatu Dębickiego - Jaguar E-Type koloru ciemna wiśnia . Nie miałm aparatu ale to naprawdę smutny widok który się nie prędko zapomina :( Przyczyna jak zwykle - brak wyobraźni i brawura :evil: . Kierowca przy zjeździe z górki na podwójnej ciągłej , prawdopodobnie wyprzedzał ciężarókę .Chcąc uniknąć zdeżenia z nadjeżdżającym z naprzeciwka pojazdem zjechał do rowu i dachował .
Pewnie mu się nieźle dostanie za zniszczenie tego co było przyczepione do tych żółtych tablic .

Tytuł:
swój chłop

ptasia pisze:
Jaguar E-Type koloru ciemna wiśnia.

Piekne auto, jeden z moich ulubionych :P , z tego co wiem to identyczny kolor byl do sprzedania (nie pamietam gdzie). Takie sie czesto nie trafiaja, wiec to moze ten... Ogloszenie zniklo...

Tytuł:
Swoja BABA
Awatar użytkownika

To autko należało do jednego z "możnych" Dębicy , dokumentację na niego spożądzał ten sam rzeczoznawca co na moją MB i mówił że to autko było rejestrowane na zabytek jakieś 3-4 lata temu . <br>Dodano po 43 sekundach.:<br> Naprawdę był piękny często go widziałam na wakacjach :cry:

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00