witojcie:)
Mam do sprzedania

a raczej zastanwaiam się nad sprzedażą mojej w123 tylko i wyłącznie z tego powodu że będzie stała ponad 6 miesięcy pod chmurką:( .Jakie jest Wasze zdanie na ten temat? Sprzedać czy zostawić?
Jest to w123 z 240D (nowszy typ) zarejestrowany na 200D pełna dokumentacja sprowadzonego auta jestem jego trzecim właścicielem! rok produkcji to 1980/81 lecz przywieziony jako składak co kiedyś było normalne! Wtym wypadku auto przejechało kompletne na lawecie i nie było rozebrane na koła,silnik itp. (pewnie jakieś układy)
Wyposażenie:
Według Vin auto wyjeżdzając z fabryki miało tylko biały kolor i wspomaganie ale to tylko jak opuszczało fabrykę.
Obecnie na pokładzie jest:
Klimatyzacja kompletna lecz bez czynnika chłodzącego(rozczelniona podczas naprawy mechanicznej całkiem innej części)
Webasto kompletne a raczej bez zegara sterującego i to są dwa elementy które są i małym kosztem mogą działać nadal z powodzeniem.
A teraz elementy sprawne:
Elektyczne szyby przód, el.lusterko prawe, podgrzewane spryskiwacze, podgrzewane fotele, ustawianie świateł przód,centralny zamek z w124,pełne drewno, chromowane wew.podszybia listewki(ponoć to rzadkość),pirotechniczne napinacze pasów z w124,chromowane wloty powietrza przy podszybiu, skóroderma:) w kolorze schwarz lecz z troszke porawnym fotelem kierowcy acz nie wysiedzianym, wnętrze zadbane i czyste! Pewnie o czymś zapomniałem ale jak coś to dopiszę...
Co trzeba zrobić i co mam (miałem) zamiar zrobić?
A więc wymiana opon (obecne pamiętają jeszcze pierwszego właściciela
![[oczko]](./images/smilies/oczko.gif)
), kupno lub regeneracja pompy wtryskowej (Tak mi powiedziano nierównomierna praca motoru przy rozgrznym silniku efekt mniejsze ciśnienie na którejś sekcji pompy) mi np. przeszkadza lekkie bujanie motorem u mnie musi być glanc
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
ale komuś może to zwisać
![[usmiech]](./images/smilies/usmiech.gif)
Nie wiem jak było w te mrozy gdyż byłem ponad miesiąc w Hiszpanii ale później palił dobrze aczkolwiek wysiadł akumulator

może i jego też by trzeba było wymienić? chociaż teraz pali dobrze. Drzwi kierowcy mają wgniecenie mam drugie kompletne
Co jest wymienione:
Oleje w skrzyni manual i silniku +filtry
pompa sprzęgła, świece żarowe ,przewody hamulcowe tył, pasek alternatora i regulator napięcia, regulacja zaworów, progi klokerholm po za tym podłoga jest zdrowa tylko podłużnice mają troszkę rdzy ale broń Boże dziury
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
mam jeszcze komplet listew w zapasie i kilka ciekawych rzeczy....
i nie wiem jak się ona bedzie miała przez te pół roku co prawda to sezon letni ale... jak stoi to rdzewieje a może macie jakieś pomysły na zabezpieczenie auta???????