marcin280e pisze:
Panowie na szrotach czy tez złomach w zasadzie można kupić złom.
Taka jest idea tego przedsięwzięcia.
Na złomowiska w Polsce trafiają skrajnie wyeksploatowane auta i praktycznie nic z nich się nie da pozyskać.
Mój znajomy handluje na gieldzie w Lublinie częściami do 123 i widzę co ma w ofercie-rozpacz a mimo tego posiadacze beczek kupują np.jedna tarczę h-ca,lub 2 klocki ,amortyzator oczywiście 1 sztuka.
Mistrzami w sztuce lepienia z gó..a są oczywiście panowie taxi.
W każdym razie powodzenia...
Uważam że szrot jest najlepszym miejacem na zaopatrzenie się w elementy wykończenia auta, takie jak listwy, szyby, tapicerka i przeróżne pierdółki. Oczywiście należy być twardym i wybrednym żeby nam sprzedawca zniszczonych części nie wcisnął, ale im większy szrot, tym większy wybór tych samych częsci w róznym stanie. Najlepsze są oczywiście szroty specjalistyczne gdzie tylko MB trafiają (w wawie Szyszkowa i Milanówek)
Na Szyszkowej faktycznie są same graty, ale dwa lata temu trafiłem na 2 rozbitki z których dało się wyjąć 2 sztuki drzwi z czego jedne w stanie fabrycznym i pokrywę bagażnika. Trzeba było cierpliwie czekać. Później dostarczałem im własne rysunki takie jak w EPC z zaznaczonymi elementami których potrzebuje. Ale mieli radoche. Nabyłem w ten sposób około setki przeróżnych pierdół. Zauważyłem też że kultura obsługi wzrasta wraz z częstym odwiedzaniem ich. Jak kogoś znają z widzenia to są całkiem przyjemni
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
Natomiast warsztatu przy tym szrocie nie polecam. Jeszcze się dużo muszą chłopaki nauczyć. Są dobrzy jedynie w destrukcyjnym rozkręcaniu aut.
A na koniec jeszcze jeden składzik części do MB Sękocin Nowy Al Krakowska 15a AUTO JOXAN w uliczce vis a vis salonu Peugeota
Kontakt z panem Grabarczykiem 501 163 651; (22) 715 69 08