Hello
Diverek pisze:
Ja mam polską wersje win xp pro i jest podobnie. W ciągu ponad roku zawiesiłem go tylko kilka razy (i to przeważnie przez własną głupotę) a używam go naprawdę intensywnie. Zawieszanie nie jest na pewno winą wersji językowej a wielu innych czynników, począwszy od sprzęcie a skończywszy na człowniku. I oczywiście czym więcej softu zainstalowanego na kompie tym większe prawdopodobieństwo utraty stabilności systemu. Fakt zdażyło mi się używać aplikacji spolszczonych, które faktycznie były mniej stabilne niż oryginalne wersje, ale nie mogę tego powiedzieć o systemie operacyjnym jakim jest właśnie win xp pro.
Wersja "multilingual" (nie wiem, jak ona sie tak naprawde nazywa) jest troche astabilna - mam na mysli wersje fabrycznie instalowana jako OEM, gdy producent nie wie, na jaki rynek dokladnie trafi komputer. Przy pierwszym uruchomieniu (a moze i kolejnych tez(?)) mozna wybrac wersje jezykowa. Spotyka sie ja czasem na laptopach. Koledzy po fachu
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
, kotorzy mieli z tym doglebniejszy kontakt troche sie na to skarzyli i wycinali, zastepujac je zwykla, polska wersja.
http://mb.vsa.com.pl </font>