MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest sob cze 28, 2025 9:59 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
swój chłop
Awatar użytkownika

Helo!

Aż mi się przykro zrobiło, kiedy się zorientowałem, jak długo nie brałem udziału w forumowym życiu :( W każdym razie postaram się poprawić i już będę grzeczy. Żeby tylko nie było, że Was wykorzystałem przy kupowaniu Beliny (hiehie moja Mercedesssssss :)) a potem już cisza...

Cóż, ponieważ wydatki na doprowadzanie mechaniki do porządku niestety pochłonęły (i jeszcze pochłoną :() dużo więcej, niż zakładałem, samochodzik niestety cały czas wygląda tak samo, jak na zdjęciu w emblemacie. Dzięki niskiej rozdzielczości wygląda duuuużo lepiej, niż naprawdę. Ostatnio, nawiasem mówiąc, w idiotyczny sposób stuknąłem Belinką w słup (tyłem, samym kantem [beksa1] ), także samochód nie jest nic a nic wyjściowy :(

Nio, ale do rzeczy; chodzi mi o informacje na temat elekstryki w maszych kochanych klekotkach :) Chodzi mi po głowie przeróbka, ktora polegałaby na wywaleniu stacyjki i zamontowaniu zestawu przełączników, które włączone w odpowiedniej pozycji zamykałyby obwód tak, jak robi to stacyjka w poz. 1 (grzanie świeczek) oraz jednego sprężynujacego przycisku, który bujałby rozrusznikiem. Taki Keyless Go :) Of korz z dodatkowymi zabezpieczeniami, ale o tym sza! Szpiedzy czuwają :x Chodzi mi głównie o to, czy takie standardowe przełączniki (z bolczykami, dla klimatu ;)) podołają prądowi, który przelatuje przez stacyjke. Jak już sie pewnie domyśliliście, taki spowalniacz dla złodziei. Musze jeszcze pokombinować nad maską zamykaną na kluczyk, bo po podniesieniu maski to żaden problem go odpalić i cala zabawa na desce to o kant tyłka, jeśli dostep do komory silnika jest łatwy :-?

postmistrz
Awatar użytkownika

Peter pisze:
Helo!

Aż mi się przykro zrobiło, kiedy się zorientowałem, jak długo nie brałem udziału w forumowym życiu :(

I słusznie ;) . Witaj ponownie.
PS - nie blokowałeś czasem uliczek w Wawce swoją taryfką??? [zlosnik] [zlosnik]

41 Buick Special x2, 49 Chevy "Deratyzator", 50 Olds "Patton", 53 Chevy Bel Air, 55 Chevy 3800 panel, 70 Chevy Impala conv, 77 Chevy Monte Carlo, 87 Chevy G20, 89 Chevy K5, 03 Chevy S10 = 86 garow, 59.7 L, 2480KM

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Oj nie, w Warszawicach :) jeszcze nie byłem moją furą, była już za to na Kaszubach i przywitała się ładnie z W124 Piotra_K :)

Ex: „Belina” - W123 240D automat taxi version, 414 - 432 kkm

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Elektrozawory na przewodach paliwowych [sztuk 2 - dochodzi powrotny] powinny zrobic swoje i uprzykrzyc zycie tym, ktorym stare mercedesy za bardzo sie podobaja...

Kombinacje dotyczacxe elektryki przy dieslu sa malo efektywne - ale zawsze mozna kombinowac [tylko wystarczy dac plus na rozrusznik i po bolu...]

Na poczatek wywal dinks wychodzacy z atrapy po otwarciu silnika - to tez uprzykrzy troche zycie potencjalnym zlodziejaszkom... no i jakis alarm [zadzwon to dam ci namiary na dobry alarm i w miare przystepny cenowo]

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00