MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest śr sie 13, 2025 7:50 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
wiarus senior

a tak z ciekawości spytam czy ktoś miał styczność z takim autkiem, mogę taki nabyć w celu handlowym ze śmiesznie małym przebiegiem i w oryginalnym stanie rocznik bodajże '85 i się zastanawiam czy nie zostanę ostatnim właścicielem tego fiato-ferrari ;) auto typowo dla miłośnika wynalazków, ale z doświadczenia wiem że takich jest sporo pod warunkiem że cel ich miłości kosztuje do 2kzł, a to nie ten przedział cenowy [zlosnik]

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

No co ty!

Jest wielu miłośników klasycznych aut, którzy potrafią wydać naprawdę pokaźne sumy na obiekt swoich marzeń, niektórzy nawet do 4kpln [zlosnik]

A tak zupełnie serio, to może być inwestycja długoterminowa, bo marka dość egzotyczna u nas, choć myslę, że jak stan jest odpowiedni, to nawet zza granicy ktos się może skusić.

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

To ?
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C5435082

Auta mają taką cenę jaką mają bo są strasznie drogie w naprawach - części z racji egzotyki ( inne niż eksploatacyjne) tylko oryginalne

jeździłem takim
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C5482475
są strasznie mieszane uczucia - z jednej strony coś fajnego, innego , ekscytującego a z drugiej masz nie odparte wrażenie taniości , i słynny zegarek od Cartiera( chyba od niego)

Nie wiem czy akurat ten model o który pytasz posiada słynne masseratiowskie zawieszenie, które rzadko jest sprawne i drogie w serwisie.

I na koniec pytanie - skoro widzę ten egzemplarz na allegro już jakiś czas ( jest i było kilka w podobnych cenach) to o czymś świadczy??? a ceny trzeba przyznać śmieszne - rynek jest najlepszym weryfikatorem aut a okazji z zasady nie ma i to auto na taką nie wygląda

Pozdrawiam

Miałem k...tyle aut co niektórzy w podpisie, na drugie popularność, na trzecie szacunek - teraz mam rower

Tytuł:
wiarus senior

czyli rozumiem że najlepiej porobię zdjęcia, zrobię jazdę próbną i poszukam jakieś astry II, vectry B i inne badziewia (czyt. samochody do codziennego użytku i marzenie co drugiego Polaka ;) )

Tytuł:
swój chłop

witam, napisz coś więcej o tym aucie, może zrobimy jakiś deal:) biturbo powinno byc 2D, tamto z otomoto to quatroporte. Co do egzotyki to ja aktualnie robię maserati khamsin jeden z 430 szt. wyprodukowanych i jedyny w Polsce. Jest to dziecko bardzo nieudanego romansu włochów z francuzami gdzie ci drudzy coby zaznaczyć swoją obecność wcisneli hydraulikę na lhm-ie. Autko za to ma zajefajny motorek 4,9l. który chodzi jak w F1

Obrazek

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Numer GG: 1231765
Cytuj:
witam, napisz coś więcej o tym aucie, może zrobimy jakiś deal:) biturbo powinno byc 2D, tamto z otomoto to quatroporte. Co do egzotyki to ja aktualnie robię maserati khamsin jeden z 430 szt. wyprodukowanych i jedyny w Polsce. Jest to dziecko bardzo nieudanego romansu włochów z francuzami gdzie ci drudzy coby zaznaczyć swoją obecność wcisneli hydraulikę na lhm-ie. Autko za to ma zajefajny motorek 4,9l. który chodzi jak w F1

Gratuluje i zazdroszczę.

Wikipedia o Khamsin mówi nam:
Cytuj:
W Maserati Khamisin (po nazwie Khamsin, gorące, gwałtowne wiatr w egipskiej pustyni) był samochód sportowy wprowadzony jako protype Bertone w 1972 r. Turyn MOTORSHOW [1], w przyszłym roku było na wystawie w Paryżu Motor Show badged jak Maserati, produkcja rozpoczęła się od 1974 roku. [2] sported zamontowane z przodu 4,9 litra V-8 dostarczaniu 320 KM, mieszczących się w karoserii, że wygląd niższy, flatter Ghibli, zaprojektowane przez Bertone. Produkcja w Khamsin zakończony w 1982 r., tylko 430 wyprodukowanych przykładów [2].

W Khamsin miał kilka niezwykłych cech, takich jak DIRAVI wspomaganie kierownicy, o wyższym niż zwykle pomoc dla parking, z prędkością maleje, a szklana tylna (między taillights) poniżej tylnej szyby, dając wyższe niż najbardziej odwrotnej widoczność samochodów, szczególnie w podobnych Supercars .

A o wartości tego samochodu możemy sie przekonać przeglądając oferty na mobile.de (raptem 2 szt) <br>Dodano po 5 minutach.:<br> P.S.: Jeśli można wiedzieć: Gdzie Ty takie autko wyrwałeś i ile za nie zabuliłeś ;)

Tytuł:
swój chłop

Cytuj:
P.S.: Jeśli można wiedzieć: Gdzie Ty takie autko wyrwałeś i ile za nie zabuliłeś

gdzie to jak się dobrze przypatrzysz to zobaczysz - Berlin stadt, a co do ceny to była to tranzakcja łączona z innymi wozami.
Za jakieś dwa tygodnie będe miał go gotowego to pocykam fotki. Szkoda że robię go już dla klienta :cry:

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Numer GG: 1231765
A pewnie Berlin hale lub podobne autohausy [zlosnik]

Tytuł:
swój chłop

akurat tu był berlin kudam garage :lol:

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00