Chciałbym jeszcze raz poruszyć ten wątek z racji tego że nabyłem w/w silnik tylko że od sprzedawcy z niemiec a nie od "naszego" sprzedającego z Allegro
Zapewniam że nie jest to silnik chiński a prawdziwy niemiecki ja swój nabyłem kompletny tj, z przepustnicą, poppą wspomagania i sondą lambda, na wyposażeniu brakuje rozrusznika i alternatora.
Te silniki już się kończą sprzedawca miał ich 600sztuk!!
Powiedział mi że 2 lata temu kupił cały zapas produkcyjny mercedesa za kwotę 5 milionów euro!
I tak w swoich zbiorach miał jeszcze 400szt silników 250d kompletnych w cenie 1800 euro, 850szt silników 8 cylindrowych 5 litrowych kompletnych do w126 oraz 300 szt silników 2.9 td do mercedesa sprintera.
Oczywiście tego towaru jak nie trudno się domyślic już nie ma...
Pozostała jednak cała masa innych drobiazgów począwszy od części silnikowych tj głowice, wałki, zawory itp do silników m111, nowe przepustnice, pompy wspomagania, uszczelki lusterka,
Jestem na etapie rozmów i wyceny poszczególnych części np fabrycznie nowe lusterko kompletne do 124 to wydatek 40 euro...
prosiłbym aby ście pomogli mi wkleic zdjęcia tego silnika bo nie siedzę za często na forum i zapomniałem jak to się robi
pozdrawiam
zobaczcie że cena silnika już skoczyła poprostu się już kończą
|