Witam po mojej dłuższej przerwie. Wczoraj pierwszy raz nie zjechałem do domu Mercedesem

otóż padło sprzęgło i na dodatek nie było mnie przy tym i zablokowali skrzynie biegów, tak to jest zostawić komuś samochód ....skrzynia to spoko wiem o co chodzi, moje pytanie do Was będzie o sprzęgło... Jutro zamierzam się za to zabrać, trzeba jakoś ściągnąć do domu , ponieważ koła są zblokowane, od strony mechanicznej to wiem jak wygląda sprawa, także wątpie żeby tam był problem, bo przy zmianie silnika obejrzałem je dokładnie.. Przejdę więc do mojego pytania, podejrzewam ze płyn uciekł, ponieważ pedał chodzi nieco lżej, prawdopodobnie jakieś uszkodzenie przewodu, i chciałęm się dowiedzieć czy płyn jest pobierany razem z układu hamulcowego czy może układ hudrauliczny sprzęgła jest układem zamkniętym?? Gdzie mógłbym kupić taki przewód, czy jest on jednolity, czy też skręcany z elemontów, i jak ewentualnie odpowietrzyć ten układ?? Być może był juz poruszany ten temat to przepraszam, ale nie mogłem znaleźć nic co by zaspokoiło moja ciekawość, a chciałbym się troszeczkę przygotować przed jutrzejszą naprawą, napiszę jak naprawię, pzdr