Witam,
Właśnie jestem po wymianie i uszczelnieniu tego układu.
Niestety nie miałem aparatu,

.
Poniżej kilka porad:
Głównym powodem nieszczelności tego układu to dziurki i przetarcia w "pompkach" w fotelach, odpowiedzialnych za podciąganie zębów blokujących składanie się foteli. Cena nowej pompki to 121 pln w ASO.
Pewnie wiecie, ale otwarte drzwi, to otwarty układ (należy do testów/zamknięcia układu) wcisnąć czarny bolec w ramie od drzwi (tak samo odpowiedzialny za wyłączenia światła w kokpicie).
"Pompka" - na fotel przypadają po 2 pompki. Są one mocowane na 2 śruby od góry. Aby się do nich dostać należy zdjąć tapicerkę z foleta, poprzez wyciągnięcie jej z ramki na stelarzu (dobrze jest przycinąć fotel do ramy). Jeśli tapiceka jest przymocowana do stelarza trzeba z drugiej strony obciążyć fotel, natomiast od strony "badanej" pompki odsłonić śruby wyginając siedzenie. Jeśli tapicerka jest już "oderwana" od stelarza proponuję przebicie śrubokrętem deski/dykty, aby nie wyginać i tak już mocno zniszczonej dykty ( u mnie całej popękanej).
Do wykonania tej czynności potrzeba niestety odkręcić fotel, ponieważ po wewnętrznej stronie fotela listwa od pasów bezpieczeństwa skutecznie przeszkadza w wyjęciu tapicerki.
Do pompki przymocowany jest drut, pociągający ząb blokujący. Należy odłączyć drut od zęba - wyciągnięcie matalowego zatrzasku/blaszki - dostęp od tyłu fotela oraz od pompki, malutka blaszka w metalowym gnieździe pompki (trochę zabawy)
Jeśli pompka jest już odłączona od wszystkiego wyciągamy ją od przodu.
W Mieczysławie jedną pompkę wymieniłem na nową. Dwie inne łatałem klejem (wcześniej warto odtłuścić,

). Co do klejenia oczekuję, że za około rok klej należy będzie wymienić, niestety nie znalazłem specyfiku, który będzie łączył się z tą gumą idealnie i trwale, a niestety ten element cały czas pracuje.
Czas trwania operacji: 4 godziny, z czego 3 godziny pierwszy fotel, 1 godzina drugi. Bardzo dużo czasu zajęło mi przykręcenie foteli. Myślę, że teraz cała operacja to jakieś 2 godziny.
We W-wiu, Oławie i Brzegu służę pomocą.