witam
nie bardzo rozumiem , co kryje sie pod pojeciem, gruntownego przegladu.
Nie korzystam z uslug ASO mam zaufanego mechanika, ktory wykonuje wymiany lub naprawy przerastajace moje mozliwosc.
Takie czynności jak wymiana filtrów (powietrza oleju paliwa) oleju, paskow klinowych, swiec, klockow hamulcowych, cieczy chlodzacej, i tym podobnych drobiazgow dokonuje sam, czesci kupuje sam lub przez mojego mechnika.
Takie czynności jak kontrola zawieszenia wykonuje w stacji diagnostycznej, tam znajomy ma odpowiednie sprzet zeby sprawdzic co trzeszczy lomocze i trzeba wymienic, opony zmieniam i wywazam u znajomego wulkanizatora, wydech u znajomego ktory zajmuje sie wylacznie ukladami wydechowymi.
Jest to w sumie kilku fachowcow, ale zaufanch i sprawdzonych i to wlasnie miedzy innymi decyduje o tym ze korzystam z ich uslug, no oczywiscie stale rabaty i wspieranie lokalnej przedsiebiorczosci.
Z tego co wiem calkiem niezle radza sobie w przegladach takie firmy jak Feuwert lub Carmann, moj kolega robi regularnie w Feuwercie wymiany oleju i okreoswe kontrole i jest bardzo zadowolony z jakości uslug i niskich kosztow.
Niewatpliwie popiream zdanie kolegi Idzika, pop prostu czasem szkoda kasy na ASO, ktore powinno miec inny skrot ASS
![[oczko]](./images/smilies/oczko.gif)
(a sprawdz sam)
Pozdrawiam i powodzenia