Witam wszystkich,
Dzisiaj mój znajomy poprosił mnie abym przyjrzał się jednej gwieżdzie z obornik koło Poznania. Tak jak w temacie jesto kombik 124 za 4800 zł z akcyzą i tłumaczeniami... Cena sugeruje raczej dość mocne wyeksploatowanie auta ale wybrałem sie moją białą smoczycą aby ją obejrzeć bliżej..
Zrobiłem kilka fotek które tu wrzucam i jednocześnie link do filmiku.
Auto ma zaczątki korozji na dolnej krawędzi tylnych okien, i przednim prawym błotniku.Podłoga jest zdrowa. Ma uszkodzony słupek tylnych lewych drzwi.
Auto jest brudne w środku ( ale tapicerka nie poprzecierana ) kierownica mocno wyjechana aż miekka, pedały również... Fotel kierowcy zapadnięty .Sugerowany przebieg 370 tys nie jest raczej prawdziwy ale za to auto nie miało raczej żadnej poważnej kolizji. Silnik odpala całkiem nieźle ale kopci na niebiesko
http://video.google.pl/videoplay?docid= ... 4497162712
- pierwsze pytanie czy musi to oznaczać coś poważnego??? Auto przyspiesza dość energicznie bez jakichkolwiek zastanowień.
- skrzynia (lewarek) pracuje bez oporów i nie szarpie przy ruszaniu.
Cosik stuka tam w przednim zawieszeniu ale nie mocno - na przekładni nie ma luzów. Nie wiem czy działa nivo. Samochód nie gaśnie i nie działa central więc chyba jakiś wężyk spadł - ale to chyba nie jest bardzo istotne ( w sensie poważne )???
Szyber działa bez oporów, nie cieknie , tylko trochę wystaje ponad dach.
Drzwi w aucie zamykają się bez oporów. Opony równo zużyte i mocno spękane. No i lakier - stary matowy brudny wypalony. ale blachy równe raczej bez kilogramów szpachli...
Oczywiście oglądałem auto tylko z zewnątrz bez kanału, jechałem auten do trójki po dziurach, więc nie wiem jak tam dyfer.
Auto na pewno wymaga wkładu pieniędzy i wiadomo że daleko mu do ideału - ma służyć gościowi do pracy raczej na krótkich dystansach w rejonach Zakopanego. Czy jest coś charakterystycznego dla tego modelu i dla tego silnika na musiałbym zwrócic baczniejszą uwagę.
Proszę szanowne grono forumowiczów o ew rady a może ktoś zna to auto...
Tak wyglądają zdjęcia - auto wystawione jest na gratce...
JA tam chętnie bym je przytulił

i wyczyścił i wypucował ale nie dla mnie ma być tylko do znajomego do pracy....
Odradzać czy podejść do bardziej konkretnych oględzin????????
Pozdrawiam gorąco
P.S. Może ktoś z was zna jakiś czrodzieji od Opla z rejonu Krakowa bo Corsa CDTI tam padła i nikt nie wie co jej jest???????????