Witam. Mam mercedes W126 z silnikiem W123 300D. Silnik jest z 1976 raku,czyli nieco stary lecz pracuje bardzo dobrze, pali na dotyk itp.. Problemem jest automatyczna skrzynia biegow zalozona w tym aucie(problem opisywalem w innym poscie). Jedyna szansa zeby prawidlowo dzialala jest jej calkowity remont co wiarze sie z dosc duzymi kosztami jak na moja kieszen.
I teraz pozostaja mi dwie opcje:
1. zamontowac do auta skrzynie manualna i miec spokoj (chyba), koszt takiej wymiany to ok 1000zl
2. poszukac skrzyni automatycznej. ta opcja jest mysle dosc ryzykowna, poniewaz z tego co wiem szanse na to ze kupie sprawna skrzynie sa dosc male, a remont odpada.
Prosze Was, fachowcow i uzytkownikow na doradzenie co mam zrobic. Bo szczerze mowiac sam juz nie wiem, z jednej strony chcialym manuala, gdyz raczej bedzie on bezproblemowym wyjsciem, a z drugiej przyzwyczailem sie do automata, kto uzywa takiej skrzyni wie czemu
Dodano po 17 godzinach. 49 minutach.: Widzac po ankiecie wiekszosc osob twierdzi ze jednak lepiej bedzie poszukac automata. Mozecie poprzec wypowiedzia swoje glosy?