MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest ndz lip 13, 2025 6:05 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
swój chłop

Hej witaj,

Ja tez (jak w podpisie) posiadam podobna bryke, tyle ze benzynowa.
Rzeczywiscie szkoda ze nie zalapales sie na wczorajszy zlot, ale nie martw sie nic nastepnego Ci nie odpuscimy !!!!!!

P.S Jak czytam poprzednie posty, to przypomina mi sie moj zakup sprzed roku. Nie martw sie nic wszystko jest przed Toba.

Pozdrawiam

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

gasz pisze:
Zakupiłem to autko.

W takim razie gratuluję i powodzenia w eksploatacji. [ok]

Cytuj:
Według dokumentów koniec roku. :o

Czyli by się zgadzało, ale i tak może być przeszczep, jak to w Polsce...

Cytuj:
Niestety niewiele się mylisz,ale te gazety to już lekka przesada...Brakujące listwy dostałem luzem. Silnik sprawny zawieszenie do naprawdę gruntownego remontu.Co gorsza są "patenty"w instalacji.

Gazety lekka przesada, bo oczywiście przekoloryzowałem, ale jak sam piszesz wiele się nie pomyliłem, a do tego nie wiesz jeszcze jakie niespodzianki Cię spotkają. Dobrze, że listwy dostałeś - z detalami zawsze są problemy. Patenty do wywalenia to kolejny problem, ale z czasem się wychodzi na prostą. [oczko]
Z silnikiem poczekaj do zimy - wtedy się okaże co jest wart, chyba że mierzyłeś ciśnienie sprężania i jest ok oraz nie pali litra oleju na 100 km.

Cytuj:
Blachy pasował jakiś partacz,np błotniki są górną częścią zbyt blisko siebie
i jest problem spasowania maski i pokrywy bagażnika (obcierają).

Sam widzisz - komuś nie zależało na tym autku... [no]

Cytuj:
Przypuszczam że wydatki zamkną się kwotą 2tys pln.

Albo jesteś wielkim optymistą, albo zamierzasz zrobić potrzebne minimum i kulać się tym autkiem. Z autopsji wiem, że żeby wyprowadzić na "ludzi" takie auto potrzeba trochę więcej pieniędzy, ale wszystko zależy od tego co chcesz robić i w jakim stanie chcesz mieć auto.

Cytuj:
Kupiłem tego mesia za część kwoty żądanej na allegro,za tę różnicę nabyłem komplet opon,pompę wspomagania,komplet uszczelek drzwi (nie było nawet jednej!!!)i bez większych problemów dojechałem do W-wy
gdzie zgubiłem CAŁY WYDECH i rozsypała się pompa wodna.

No to już się przyznaj ile dałeś za niego? 1000zł? 1300?
I sam widzisz: na początek ile musiałeś dołożyć, a teraz jeszcze wydech i pompa wodna. Potem coś tam jeszcze i jeszcze - ale to normalne i się nie zniechęcaj. [smiech]

Cytuj:
Tapicerka jest ...no comments.

Jest na swój sposób oryginalna

Cytuj:
Czy można gdziekolwiek zdobyć schemat instalacji elektrycznej z opisem w języku polskim lub angielskim do 115?
Serdecznie pozdrawiam.

Pewnie, że można - mam na dysku - jak chcesz to Ci podeślę, a jak nie to zajrzyj na stronkę [url]macmerc.netium.com.pl[/url] i tam znajdziesz schemat.

Pozdrawiam

S202 C250T TurboDiesel Sport ASB '97
W202 C180 Esprit ASB '93 - ex

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

sebi pisze:
Cytuj:
... a ja na razie jestem w trakcie polowania na grubego zwierza [hehe]

To może zainteresujesz się naszą W114 280CE 1974 w 100% sprawną gotową do jazdy i to jakiej [cool] Odwiedź naszą stronę i zobacz to auto jest naprawdę super. Pozatym widziałeś je na zlocie w Trzebnicy.

Nieee... w114/115 planuje zakupic jako trzeci MB, a na razie czaje sie na SECa. A jak nie uda sie, to musze miec auto dla kobiety, jak najnowsze.

Jarek, w123 230TE '85, w126 500 SEC '88, w126 560SEC '88, w116 450 '73
jareg@mb.org.pl
http://www.mb.org.pl/

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00