MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pn sie 18, 2025 8:41 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

kurcze no mam 25A a wzmak ma 15A tylko ze bezpieczników do takiej oprawki 15A nie widzialem nigdzie. Może ktoś sie natknął na 15A to są chyba bezpieczniki 38mm :roll:

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

ixes pisze:
kurcze no mam 25A a wzmak ma 15A tylko ze bezpieczników do takiej oprawki 15A nie widzialem nigdzie. Może ktoś sie natknął na 15A to są chyba bezpieczniki 38mm

Przecież "duży" bezpiecznik zakładasz zaraz za klemą i on zabezpiecza kabel 8mm2 i on ma za zadanie zabezpieczenie przed zwarciem z masą auta. ( Bo potrafi on już nieźle spawać)
Wybaczcie mi ale 25A dla takiego kabla to żadna wartość do spalenia [szalone] Jak chcesz to kup sobie drugi bezpiecznik i zewrzyj doświadczalnie go na na innym akumulatorze. To, że jest duży, świeci się na złoto i ma uchwyt do mocowania o niczym jeszcze nie świadczy [szalone] .

Przed zwarciem w i za wzmacniaczem zabezpiecza bezpiecznik we wzamacniaczu.
Gdybyś dał taki mały bezpiecznik to niebyło by sensu prowadzic dużego kabla zasilającego bo i tak przy podaniu wiekszej mocy bezpiecznik by poszedł, albo wzmak by sie grzał i miałby spadki mocy.

Ja wiem, że wmacniacz również działałby podłączony pod lampkę w bagazniku, ale jak by działał i czy bezpiecznie to pozostawiam domysłom...

Podłączaj ten zestaw, który masz, tylko dokładnie i nie na szybko....

Pamiętaj podczas montażu kabla zasilającego wyjmij bezpiecznik, aby nie zapewnić sobie dodatkowych atrakcji.....i konieczności kupowania tych niezniszczalnych bezpieczników. ;)

Pozdrawiam i do zobaczenia w niedziele w moim garażu na bitwie z centralnym Pałki :P

Paweł

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

hmm... jakos nie kumam co chcesz mi przekazać :oops: moze w niedziele mi dokladnie wytlumaczysz o co Tobie chodziło [oczko]

Jak coś to mi chodziło o to że wzmak na bezpiecznik 15A a na kablu jest 25A. Czyli jak poleci 22,5A w kablu to "duży" bezpiecznik to puści a wzmak dostanie po d... a jak na kablu bedzie 15A to on by sie spalil a nie ten we wzmaku. To tyle [zlosnik]

Wszysto juz polożone tylko kabel od zmieniarki ucierpial w montażu a raczej jego wtyczka bo gra tylko jedne kanał :evil: . W niedziele jeżeli wpuścisz mnie do garażu [oczko] to postaram sie to naprawić.

pozdr

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Aktualnie wygląda to tak...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Poziom zadowolenia z wyglądu to 3,5/5 . Nie wygląda to tak jak powinno. Są grubsze niz potrzeba i bedą znowu ścięte, zostaną wypelnione ubytki i wygladzone narożniki te odpowiednie [oczko] . Moze nowe obicie dostaną.
Poziom zadowolenia z odsluchu 4,5/5 jak dla mnie oczywiście [zlosnik]
Minus to niewygluszone drzwi i beznadziejne miejsce tweeterów (oryginalne)

Poprawki latem... (mam nadzieje... [oczko] )

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00