ixes pisze:
kurcze no mam 25A a wzmak ma 15A tylko ze bezpieczników do takiej oprawki 15A nie widzialem nigdzie. Może ktoś sie natknął na 15A to są chyba bezpieczniki 38mm
Przecież "duży" bezpiecznik zakładasz zaraz za klemą i on zabezpiecza kabel 8mm2 i on ma za zadanie zabezpieczenie przed zwarciem z masą auta. ( Bo potrafi on już nieźle spawać)
Wybaczcie mi ale 25A dla takiego kabla to żadna wartość do spalenia
![[szalone]](./images/smilies/szalone.gif)
Jak chcesz to kup sobie drugi bezpiecznik i zewrzyj doświadczalnie go na na innym akumulatorze. To, że jest duży, świeci się na złoto i ma uchwyt do mocowania o niczym jeszcze nie świadczy
![[szalone]](./images/smilies/szalone.gif)
.
Przed zwarciem w i za wzmacniaczem zabezpiecza bezpiecznik we wzamacniaczu.
Gdybyś dał taki mały bezpiecznik to niebyło by sensu prowadzic dużego kabla zasilającego bo i tak przy podaniu wiekszej mocy bezpiecznik by poszedł, albo wzmak by sie grzał i miałby spadki mocy.
Ja wiem, że wmacniacz również działałby podłączony pod lampkę w bagazniku, ale jak by działał i czy bezpiecznie to pozostawiam domysłom...
Podłączaj ten zestaw, który masz, tylko dokładnie i nie na szybko....
Pamiętaj podczas montażu kabla zasilającego wyjmij bezpiecznik, aby nie zapewnić sobie dodatkowych atrakcji.....i konieczności kupowania tych niezniszczalnych bezpieczników.
Pozdrawiam i do zobaczenia w niedziele w moim garażu na bitwie z centralnym Pałki
Paweł