MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest śr cze 25, 2025 7:05 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

witajcie,

czytam i nie rozumiem ... swojego przypadku.
1.5 roku temu, podczas mojej nieobecnosci w RP, moja w115 pogruchotala tyl deawoo nexia. gosc sie wcisnal i byla jego wina.
mercedes mial uszodzona chlodnice, atrape, przedni pas i lekko podgieta maske. trafil do zaprzyjaznionego mechanika. do niego przyjechal rzeczoznawca i oszacowano straty na 2500 zl!!!! gotwoki nie widzialem, ale odebralem bardzo dobrze naprawiony i pomalowany pojazd!
o co tu chodzi? zmienily sie przepisy? zrobilem wczoraj wywiad z kierujacym tego feralnego dnia; nie przyznaje sie do zadnych dzialan "ponad"....

a kiedy po wypadku wyszedlem z kominowego benza, pomyslalem sobie, ze w tym calym nieszczesciu bedzie mial chociaz nowy przod.
a tu takie cos!!!
zdaje sobie sparwe, ze ubezpieczyciele biora poprawke, iz kazdy ich klient musi byc oszustem, zlodziejem i nalogowym wyludzaczem ich ciezko zdobytych pieniadzorow, ze przeciez to Interes(!), ale jakies granice przyzwoitosci i uczciwego podejscia winny byc!
z ogromnym niesmakiem,
piotrP

Tytuł:
postmajtek
Awatar użytkownika

Mike_THE_GR8 pisze:
Daniel napisał:
Dodam jeszcze ze jako niepelnoletni (nieskonczylem 28 roku zycia) naleze do grupy ryzyka i place 130 proc. stawiki

To witaj w klubie traktowanych inaczej. To są po prostu ździercy !!! I co z tego, że mam tyle lat, ile mam, skoro przez 5 lat nie spowodowałem żadnego wypadku ani kolizji ??? Ale grunt to zdzierać z ludzi kasę. Nie komentuję dalej, bo się zdenerwowałem i potrzebna by była cenzura

To ja też się zapisuję. Jeżdżę bezwypadkowo od 1994 (60% zniżki za bezszkodową jazdę), mam ubezpieczone 3 pojazdy (motocykl, samochód, przyczepę kempingową) ale +30% za wiek musi być. Ja też jestem bardzo :evil: jak o tym pomyślę.
Na szczęście dla mnie od tego roku koniec z tym złodziejstwem (przekroczyłem "magiczną" granicę wieku).

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00