MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pn cze 23, 2025 12:05 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Matiej pisze:
Olej w aucie wdg właściciela poprzedniego jest 10W40 mobil S półsyntetyk.

Bardzo dobry olej
Matiej pisze:
. Wracając do tego co pisaliście na temat ciśnień itp kiedy to sie sprawdza, bo jakos nie moge bardziej rozgrzać silnika nawet w korku jak ciut powyżej 80stopni. Najbardziej jak stałem w korku to trzymają hamulec na D mialem ponad 1.5 (tak na oko 1.7) po wrzuceniu na N prawie 2.0. Czy tak powinno być i czy jest to ok.

No jak by się silnik bardziej rozgrzał niz 85-90 stopni to juz musisz szukać chłodnicy. 82 to idealna temperatura . Wskazanie manometru sprawdza się na rozgrzanym silniku na "P" lub na "N" . Jesli masz takie jak piszesz to jest bardzo dobrze.
Matiej pisze:
5 silnik pali od dotknięcia ale jak jest zminy jak sie jedzie to mam wrażenie ze jeszcze wszystko śpi łącznie ze skrzynią biegów.

To standard bo tak jak pisze kruszun olej jest zimny i nim się nagrzeje auto może byc ospałe ale też nie nalezy go zbytnio cisnąć nim olej sie nie zagrzeje. Ogólnie proponował bym abyś zawsze odczekał chwilke nim ruszysz aby silniczek chwilke popracował na postoju.

Proponuje Ci abyś podjechał na spocik warszawski 9.Października. na spocie napewno uzyskasz wszystkie potrzene Ci onformacje zapraszam .

MIKE SANDERs Korrosionsschutzfett
www.bezkorozji.pl
535-466-616

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Włąśnie czytałem o spociku. Bardzo chętnie przyjade. Oczywiście nie gwarantuje bo do niedzieli to kawal czasu ale zalezy mi zeby sobie zobaczyć Wasze furki pokazać swoja uzyskac kilka cennych rad. Fajnie jak byś oblukali mój sprzet i doradzili kilka kwestji które mnie intrygują a pisanie wiązało by sie z wypracoawniem ze zdjęciami. Pozatym wiadomo ze w kupie raźniej bo kupy nikt nie rusza. Teraz jedyne rzeczy które bede naprawiane to uszczelka przednia (Wymiana i uszczelnienie) oraz uszczelnienie tyłnej uszczelki bo ciurka i przeglad olejowo fitlrowy na tapicerskiej (UF UDAŁO MI SIE TERMIN u nich znaleźć).
Pozatym już namawiam żone na drugą beczke 2.8 :) :) i pozybcie sie SC.
hehe pozdrwiam i dzięki za rady i pomoce wszelkie.

Tytuł:
wiarus senior

Cytuj:
2. Wracając do tego co pisaliście na temat ciśnień itp kiedy to sie sprawdza, bo jakos nie moge bardziej rozgrzać silnika nawet w korku jak ciut powyżej 80stopni. Najbardziej jak stałem w korku to trzymają hamulec na D mialem ponad 1.5 (tak na oko 1.7) po wrzuceniu na N prawie 2.0. Czy tak powinno być i czy jest to ok.
3. W czasie lekkiego dodatnia gazu od razu leci na 3. Czy tak ma być.
4. Olej na bagnecie jest w połowie skali dodam.
5 silnik pali od dotknięcia ale jak jest zminy jak sie jedzie to mam wrażenie ze jeszcze wszystko śpi łącznie ze skrzynią biegów.
A w ogóle jest extra.

witaj!
nic dodac nic ujac! tak byc powinno i tak trzymac dalej.i jak piszesz "w ogole jest extra" autko i w dodatku automat [oczko]

pozdra.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00