MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest czw wrz 11, 2025 10:02 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
swój chłop

Dokładnie zgadzam się w 100%. Ja kupiłem nowe olejowe delphi i tez myślałem że się trochę na nich pojeżdżi a przejechałem z 10tyś i teraz póki się amortyzato nie rozgrzeje to stuka że aż "miło". W coupe mam gazowe fuchsy i nie ma żadnego stukania i trzymają jak trzeba także wolałbym dużo bardziej używane gazowe fuchsy niż nowe olejowe gówno.Co do wkładania używanych częsći to chciałbym zobaczyć te samochody tych którzy atakują kolegę który nie ma na tyle kaski żeby włożyć nowe ciekawe czy są w takim super stanie jakby się mogło wydawać (bo przecież wkładają tylko nowe czesci). Oczywiście nie owię tu o takich częściach jak klocki hamulcowe ale amortyzatory czy inne elementy jeżeli są w dobrym stanie i ktoś jest je w stanie ocenić to czemu nie.
P.S Jarqu jeżeli wymieniasz fuchsy które są sprawne to ja je chętnie wezmę i nie martw się będę miał na przesyłkę [zlosnik]

C126 E56

Tytuł:
kombatant

Chodzi Ci o Sachsy? Jezeli chodzi o stukanie na zimno to jest to cecha charakterystyczna amortyzatorow olejowych i literatura naukowa okresla to haslem "choroba poranna". A wracając o wyglad o ktory sie pytales, to chodzi Ci o wyglad zewnetrzny, czy o to co jest powkladane w zawieszenie? Bo jesli chodzi wyglad zewnetrzny, to przez pare ostatnich lat Rudolf wygladal antykradziezowo, co wielu moze potwierdzic...
I co jeszcze... Czesci zamontowane do auta tuz przed wypadkiem. A slyszeliscie o silach bezwladnosci? Zalaczam zdjecie fragmentu nowego samochodu po wypadku.

Obrazek

Drzwi nie otrzymaly uderzenia, ale sila bezwladnosci byla wystarczajaca, by rozerwac zamek. A jakby byla troszke mniejsza, i pekniecie nie doszlo by do konca? Albo element bylby grubszy, np. koncowka drązka? Stac was na badania ultradzwiekami kazdej koncowki z rozbitka?

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

art pisze:
W coupe mam gazowe fuchsy

A ja w 107 aluminiowe - 6,5" J R14 ;) W otulinie gumowo-metalowo-gazowej [hehe]

Ocet pisze:
Stac was na badania ultradzwiekami kazdej koncowki z rozbitka?

Mam znajomych, którzy zrobiliby mi USG i RTG takich części darno lub po kosztach, ale bałbym się trochę, że trafi się np. coś poniżej rozdzielczości metody, może niesłusznie. Tyle, że badanie to jedno, a jeszcze trzeba by fachowca, który zna się na klasyfikacji takich zdjęć [zlosnik]

"bułka tarta to nasz narodowy symbol bohaterski... to nasz wkład w światową kuchnię"

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

MERCEDES 4 EVER pisze:
....

Wiesz M 4 EVER, z tego co widze, co napisales w tym watku, ale i innych, masz delikatnie mowiac dosc "specyficzne" podejscie do tematu, tym bardziej, ze jak byc moze zauwazyles, poruszasz sie po forum przeznaczonym dla milosnikow starszej motoryzacji, nie w sensie szrotowej tylko conajmniej youngtimerowej. Wiec Twoje niejednokrotne zdziwienie czy oburzenie wydaje mi sie byc nie na miejscu.

Pozdrawiam

[url=http://tinyurl.com/ynncqo]C wie cool[/url]
[url=http://tinyurl.com/yqlveg]T wie toll[/url]
[url=http://tinyurl.com/29p2sb]V wie volksschubkarre[/url]
[url=http://tinyurl.com/26282p]W wie... volvo[/url]

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

art pisze:
Ja kupiłem nowe olejowe delphi i tez myślałem że się trochę na nich pojeżdżi a przejechałem z 10tyś i teraz póki się amortyzato nie rozgrzeje to stuka że aż "miło".

To już wiesz, że delphi jest bee.

art pisze:
W coupe mam gazowe fuchsy i nie ma żadnego stukania i trzymają jak trzeba także wolałbym dużo bardziej używane gazowe fuchsy niż nowe olejowe gówno.

To już wiesz, że Sachs jest cacy. A nie wolałbyś i nowych i gazowych?

art pisze:
Co do wkładania używanych częsći to chciałbym zobaczyć te samochody tych którzy atakują kolegę który nie ma na tyle kaski żeby włożyć nowe ciekawe czy są w takim super stanie jakby się mogło wydawać (bo przecież wkładają tylko nowe czesci).

Równać trzeba zawsze do góry, a nie w dół i wierzę, że takich aut jest coraz więcej.

art pisze:
Oczywiście nie owię tu o takich częściach jak klocki hamulcowe ale amortyzatory czy inne elementy jeżeli są w dobrym stanie i ktoś jest je w stanie ocenić to czemu nie.

Mówisz o kucaniu z amortyzatorem opartym o chodnik i liczeniu do pięciu?

art pisze:
P.S Jarqu jeżeli wymieniasz fuchsy które są sprawne to ja je chętnie wezmę i nie martw się będę miał na przesyłkę [zlosnik]

Mam trochę końcówek z demontażu. Mogę cię poratować, wiem, że masz ciężej. Vide podpis.

Ostatnio zmieniony czw sty 27, 2005 4:20 pm przez _me: how_, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Ocet pisze:
michau pisze:
ja chce felgi [zlosnik]

To na felgi cie stac, a na nowe kawalki hamulcow i zawieszenia skapisz? :-?

Czy teraz w każdym nowym temacie będa aluzje do wczoraj zamknietego tematu ?? na temat auta Michała .....

MIKE SANDERs Korrosionsschutzfett
www.bezkorozji.pl
535-466-616

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

AMG pisze:
Ocet pisze:
michau pisze:
ja chce felgi [zlosnik]

Czy teraz w każdym nowym temacie będa aluzje do wczoraj zamknietego tematu ?? na temat auta Michała .....

Uspokoi się, tylko wzmiankowany kolega wywołał lekki wstrząs u co bardziej wrażliwych duszyczek, a zaposiadających pewną wiedzę motoryzacyjną / pofałdowaną powierzchnię mózgowia (do wyboru) [hehe]

"bułka tarta to nasz narodowy symbol bohaterski... to nasz wkład w światową kuchnię"

Tytuł:
kombatant

AMG pisze:
Ocet pisze:
michau pisze:
ja chce felgi [zlosnik]

Odnosze wrazenie, ze chcesz sprowadzic dyskusje do poziomu personalnego, lub podejzewasz o to mnie. Osobiscie chcialbym nie miszac tych dwu spraw, a wczorajszy post traktuje raczej w kategoriach przykladu. Niebezpiecznego przykladu, co zreszta napisalem w drugim swoim poscie w tym watku.
Wiem, ze moze moje wypowiedzi badza podejzenia o personalizacje, ale wyjasniam: Tak nie jest, nie znam jeszcze osobiscie kolegi, zaluje, ze bylem chory i nie moglem, dalej na to licze. A swoimi wypowiedziami chce zmienic pewien sposob myslenia w pewnej tylko kwestii i niestety nie tylko u niego wystepujacy.
Mam nadzieje, ze teraz mnie lepiej zrozumiecie.

S123 - 300TD 1982 Rudolf

S123 - 300TD 1985 Burak

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Ocet pisze:
AMG pisze:
Ocet pisze:
michau pisze:
ja chce felgi [zlosnik]

Odnosze wrazenie, ze chcesz sprowadzic dyskusje do poziomu personalnego, lub podejzewasz o to mnie. Osobiscie chcialbym nie miszac tych dwu spraw, a wczorajszy post traktuje raczej w kategoriach przykladu. Niebezpiecznego przykladu, co zreszta napisalem w drugim swoim poscie w tym watku.
Wiem, ze moze moje wypowiedzi badza podejzenia o personalizacje, ale wyjasniam: Tak nie jest, nie znam jeszcze osobiscie kolegi, zaluje, ze bylem chory i nie moglem, dalej na to licze. A swoimi wypowiedziami chce zmienic pewien sposob myslenia w pewnej tylko kwestii i niestety nie tylko u niego wystepujacy.
Mam nadzieje, ze teraz mnie lepiej zrozumiecie.

Nie chce dyskusji do niczego sprowadzać tylko myśle, że Twoja uwaga w dzisiejszym poście była bez sensu, to i tak nie zmieni niczyjego zachowania, ani zasobnosci niczyjego portfela. Mysle, że to bezsensowna dyskusja !!

MIKE SANDERs Korrosionsschutzfett
www.bezkorozji.pl
535-466-616

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Nie no panowie wiecie co-ja juz nie wiem o co tu chodzi -nie dosc ze mowicie tu o marce i jakims zachowaniu to teraz jakies teksty o szrotach i takie tam.Che jak tak kazdy tu ceni oryginalnosc i super czesci to niech montuje nowe z ASO ale jak sie nabijacie z kogos ze go nie stac na niewiadomo jakie auto i czesci takie jak moze powinny byc to ja przepraszam.To ze zabieram głos w roznych dyskusjach,szczegolnie w sprawach olejowych to mozja sprawa i podejscie -ale cisnie mnie w dołku jak ktos chce zmieniac olej na syntetyk zeby mu silnik lepij odpalał zima w 123.Miałem W123 z 83 r 230E i widziałem jaki był czysty do srodka-koszmar! cały czarny i pełen nagaru a czemu???? prosze bardzo była afera bo MB i inni z DE wprowadzili auta z wtryskiem na benzyne PB a oleje zostały z tyłu i wytracałz sie duzy nagar - co prowadziło do usterek wałka rozrzadu lub nawet zatarcia motoru.Gdybym ja wlał do tego motoru -synetyk to normalnie od razu kaplica.Dlatego bede zabierał głos w dyskusjach jak jakis madry bedzie głosił swoje zdanie o jakis zmianach oleju itpo itd -co komus sie moze wydac ze jestem dziwny i chce oszczedzac na olejach i na eksploatacji samochodu...........Poza tym nikt mi nie odpowiedział dlaczego takie nabijanie było sie z czesci do beczki michała jak nikt tych czesci nie widział i nie wie w jakim sa stanie??????????????

Ludziom brak kultury zupełnie,wczoraj jak wychodziłem z knajpy ktos mi nadepnął na rekę!!!

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

a pomyslec ze Becker spytał sie tylko czy kogos nie inetresuja czesci...(oczywiscie nie zawieszenie i okolice ;) )

MB 308 automatic

Ludziom brak kultury zupełnie,wczoraj jak wychodziłem z knajpy ktos mi nadepnął na rekę!!!

Tytuł:
swój chłop

To fakt myśląc o sachsach napisałem o fuchsach tak to jest jak czasem boli głowa :x . A swoją drogą to nazwy jakoś dziwnie podobne. Szczególnie jak głowa boli [zlosnik] .

C126 E56

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

MERCEDES 4 EVER pisze:
Nie no panowie wiecie co-ja juz nie wiem o co tu chodzi -nie dosc ze mowicie tu o marce i jakims zachowaniu to teraz jakies teksty o szrotach i takie tam.Che jak tak kazdy tu ceni oryginalnosc i super czesci to niech montuje nowe z ASO ale jak sie nabijacie z kogos ze go nie stac na niewiadomo jakie auto i czesci takie jak moze powinny byc to ja przepraszam.To ze zabieram głos w roznych dyskusjach,szczegolnie w sprawach olejowych to mozja sprawa i podejscie -ale cisnie mnie w dołku jak ktos chce zmieniac olej na syntetyk zeby mu silnik lepij odpalał zima w 123.Miałem W123 z 83 r 230E i widziałem jaki był czysty do srodka-koszmar! cały czarny i pełen nagaru a czemu???? prosze bardzo była afera bo MB i inni z DE wprowadzili auta z wtryskiem na benzyne PB a oleje zostały z tyłu i wytracałz sie duzy nagar - co prowadziło do usterek wałka rozrzadu lub nawet zatarcia motoru.Gdybym ja wlał do tego motoru -synetyk to normalnie od razu kaplica.Dlatego bede zabierał głos w dyskusjach jak jakis madry bedzie głosił swoje zdanie o jakis zmianach oleju itpo itd -co komus sie moze wydac ze jestem dziwny i chce oszczedzac na olejach i na eksploatacji samochodu...........Poza tym nikt mi nie odpowiedział dlaczego takie nabijanie było sie z czesci do beczki michała jak nikt tych czesci nie widział i nie wie w jakim sa stanie??????????????

Masz cos mojej osobie do zarzucenia to mow wprost. Inaczej nie mam zamiaru ani komentowac ani reagowac bo wypowiedzialem sie na temat wyczerpujaco.

[url=http://tinyurl.com/ynncqo]C wie cool[/url]
[url=http://tinyurl.com/yqlveg]T wie toll[/url]
[url=http://tinyurl.com/29p2sb]V wie volksschubkarre[/url]
[url=http://tinyurl.com/26282p]W wie... volvo[/url]

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

MERCEDES 4 EVER pisze:
Poza tym nikt mi nie odpowiedział dlaczego takie nabijanie było sie z czesci do beczki michała jak nikt tych czesci nie widział i nie wie w jakim sa stanie??????????????

Napisał ci MacKuz. To zaczałeś fizjolofować o 116tce z serwisu, w której wymieniono wszystko w ASO, a następnego dnia się rozbiła.

Cały czas nie widzisz, że 50 lat historii polskiej motoryzacji polegało w dużej mierze na tym, żeby umieć sobie poradzić. Bo nic nie było, wszystko trzeba było załatwiać, mieć znajomości, talony i do tego głupia pierda kosztowała pensję albo dwie.

Teraz można wreszcie inaczej, to stajecie okoniem, a jednocześnie piejecie z zachwytu jaki widzicie beczkę Samsunga (też mi się bardzo podoba) albo coś ze świeżego importu.

A jak ktoś pisze, że nie ma kasy, to sorry ale może jeszcze nie ten czas, żeby brać się za bary z takim a nie innym autem. Na świecie kupić Jaggiego albo starszawą Porschawkę można zarabiając prowadzeniem miejskiego autobusu, ale ludzie jeżdżą Picipolówkami, bo nie stać ich na następne koszty.

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

dzis dowiedzialem sie, ze beczka,z ktorej pochodza te elementy miala je wymienione przed okolo trzema miesiacami...

Nowy temat  Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00